jonathan Napisano 30 Lipca 2015 Autor Share Napisano 30 Lipca 2015 Wiem... Trochę mnie poniosło. A może nerw po tym jak próbowałem model ratować z zalania klejem. Niestety w niektórych miejscach klej wżarł się w plastik. Ogólnie rzec biorąc jestem niezadowolony z tego modelu, chodzi mi o samo wykonanie producenta. Wiele nierówności w wylewkach, spore szpary po sklejeniu, o gąsienicach nawet nie wspominam bo to już śmiech. Inna rzecz że dzięki takim wadom modelu, można ćwiczyć swoje umiejętności. I tak właśnie robię. Na tym modelu testuje różne techniki, malowanie, no i właśnie przyszła pora na błocenie. Zabawa raczej dla zabicia czasu. Czekam na spóźnioną przesyłkę z kilkoma artykułami do ukończenia StuGa III. Korci mnie by zacząć kolejny model, ale wolę popełnić więcej błędów na tym SU-100 niż na tych które czekają w kolejce PS Model już jest wyczyszczony z błota. Jeszcze jedno "mycie" i będzie można zaczynać od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 30 Lipca 2015 Share Napisano 30 Lipca 2015 Bardzo dobrze, że traktujesz go jak poligon doświadczalny, bo na czymś w końcu trzeba trenować. W końcu opanujesz wszystko co trzeba. Co do zaczynania kolejnego modelu, to ja jestem z gatunku tych, co nie lubią mieć kilku modeli jednocześnie na warsztacie, choć nie zaprzeczę, że zdarzało się i tak. Wszystko zależy od indywidualnego podejścia. Działaj dalej! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 30 Lipca 2015 Autor Share Napisano 30 Lipca 2015 Mogę zacząć takie podstawowe rzeczy jak wycinanie, szlifowanie i pasowanie części. Teraz i tak będę miał kilka dni przerwy. Mycie jako tako się udało Jednak widać dość mocno miejsce gdzie klej przeżarł się przez farbę i strawił plastik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi