zakurzony Napisano 28 Lipca 2015 Share Napisano 28 Lipca 2015 Witam, Kontynuując silenie się na oryginalność za wszelką cenę, tym razem - wedle opisu producenta - "German 3t Vehicle with Armoured Cab & Flak 38". Typowy MAC, a więc godny rywal Ace; praktycznie żadna część nie nadaje się do złożenia saute, wszystko wymaga kompleksowego obrabiania, wycinania nadlewek i szpachlowania. Na szczęście blaszki NH robią w sumie za większość modelu (kabina i działko), a moim zdaniem są naprawdę dobre. Własnym sumptem dorobione nity (z kulek BGA 0,25 mm: upierdliwe ale generalnie mogę polecić - da się nawet bez lupy :shock: ) i parę innych drobiazgów. Niestety znów bez podstawki, ale/gdyż (a) brak umiejętności, (b) dramatyczny brak czasu, którego resztki wolę poświęcić na kolejny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 28 Lipca 2015 Share Napisano 28 Lipca 2015 Moim zdaniem świetnie Ci ten Opel wyszedł - od montażu, poprzez malowanie i nieprzesadzone ślady eksploatacji/brudzenie Mam rozgrzebane dwa Ople z MAC-a i sam poznaję jaka to trudna materia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 29 Lipca 2015 Autor Share Napisano 29 Lipca 2015 Dziękuję za podzielenie się pozytywnym wrażeniem Teraz dopiero zauważyłem, że w tytule nie podałem skali - oczywiście jest to 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi