Skocz do zawartości

Ferrari California 1/24 Revell Powoli do przodu. :D

Wooh

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Miałem nie zakładać tematu, ze względu na ograniczony czas, ale zdecydowałem, że nie zaszkodzi. Więc przedstawiam wam Ferrari Californie, model znany, producent też, nie będę w nim wiele zmieniał, jedynie dodatki własne, chyba że wyjdzie coś, w czasie prac, więc nie widzę sensu, aby go jakoś bardziej przedstawiać, wolę skalę 1:1, a nie modele, lecz zwyczajnie mnie na takiego nie stać, przynajmniej narazie Warsztat będę prowadził powoli, bo w tym "zawodzie" pośpiech to nie zbyt dobre rozwiązanie, po za tym, nie pozwala mi na to czas. Poniżej fotka podglądowa (słaba jakość), gdy będą postępy z prac, jakość będzie lepsza.

92d36dc7-8ea6-4349-9b52-54711d26ab85_zpsaaq8xiol.jpg

Ładny obrus

Takie zdjęcie akurat miałem pod ręką, nie chciało mi się nowego robić

Oj tam, oj tam... Nie takie obrusy tu widzieliśmy Patrz na model. Czy mnie się wydaje, czy wypraska ma ramę szyby ugiętą?

Tak, masz rację jest ugięta lewa strona, taka już była w pudełku, muszę coś z tym zrobić.

Tak, masz rację jest ugięta lewa strona, taka już była w pudełku, muszę coś z tym zrobić.

Hm... "Pan Revell" nie nauczył się jeszcze "usztywniać wyprasek" niestety ... No ale powodzenia, może uda Ci się to wyprowadzić.

Żeby nie było, że nic nie działam, to poniżej fotki, tego co udało mi się już zrobić. Zestawowe tarcze hamulcowe szału nie robią, zaciski początkowo miały być żółte, ale postanowiłem, że będą czerwone, prawdopodobnie będę robił jeszcze jakieś małe szczegóły na tyle ile się uda. Silnik jak silnik póki co jeszcze mało widać. No i zacząłem trochę pracować nad fotelami. Trochę może nie po kolei, ale wszystko będzie

P7313038_zpsbfthxst6.jpg

P7313042_zps2bzyhkoh.jpg

P7313046_zpsngxkv10g.jpg

Przy okazji udało mi się ogarnąć kółka, według mnie... nałożyć kalki i w sumie mogło by tak zostać, bo nie jest źle. Ogólnie po wyjęciu z pudełka, kompletnie mi się nie podobał ten model felg, ale to wszystko wina tego chromu. Po za tym do Californii pasują mi inne felgi, ale po pomalowaniu nawet zaczęły mi się podobać.

P8033049_zps6uerzzt4.jpg

P8033048_zps2mzfdjc9.jpg

Jeszcze żeby te opony były w tym modelu inne....

Dokładnie tak jak mówisz. Ale póki co nie będę ładował pieniędzy w dodatki, bo często to przerasta wartość modelu, po za tym dopiero nabieram wprawy w 1:24, także na dodatki przyjdzie czas.

Jeszcze żeby te opony były w tym modelu inne....

Dokładnie tak jak mówisz. Ale póki co nie będę ładował pieniędzy w dodatki, bo często to przerasta wartość modelu, po za tym dopiero nabieram wprawy w 1:24, także na dodatki przyjdzie czas.

Jak ktoś mówił modelarstwo do tanich hobby nie należy ale bez dodatków przy dobrym modelu idzie się obejść

Czołem panowie, tym razem trochę nie na temat, ale nie będę zakładał tematu bo też chodzi o Ferrari, mianowicie macie dostęp, albo jakieś linki z paletą kolorów Ferrari, chodzi mi o ten szary kolor na fotce, nie wiem jaki to kolorek, ewentualnie czym mogę go zastąpić?

Jeszcze gdzie mogę dostać kalki z carbonem?

5573216539_7

Czołem panowie, tym razem trochę nie na temat, ale nie będę zakładał tematu bo też chodzi o Ferrari, mianowicie macie dostęp, albo jakieś linki z paletą kolorów Ferrari, chodzi mi o ten szary kolor na fotce, nie wiem jaki to kolorek, ewentualnie czym mogę go zastąpić?

A to nie jest srebrny?

A to nie jest srebrny?

Może i srebrny, ja bym powiedział, że to bardziej jasnoszary.

• 4 weeks later...
jaki kolor użyłeś na siedzenia?

Kolorek to Humbrol 63 Matt, fotele będą malowane jeszcze przynajmniej raz.