Wooh Napisano 29 Lipca 2015 Share Napisano 29 Lipca 2015 Witam. Miałem nie zakładać tematu, ze względu na ograniczony czas, ale zdecydowałem, że nie zaszkodzi. Więc przedstawiam wam Ferrari Californie, model znany, producent też, nie będę w nim wiele zmieniał, jedynie dodatki własne, chyba że wyjdzie coś, w czasie prac, więc nie widzę sensu, aby go jakoś bardziej przedstawiać, wolę skalę 1:1, a nie modele, lecz zwyczajnie mnie na takiego nie stać, przynajmniej narazie Warsztat będę prowadził powoli, bo w tym "zawodzie" pośpiech to nie zbyt dobre rozwiązanie, po za tym, nie pozwala mi na to czas. Poniżej fotka podglądowa (słaba jakość), gdy będą postępy z prac, jakość będzie lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Lipca 2015 Share Napisano 29 Lipca 2015 "Patrzem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 30 Lipca 2015 Share Napisano 30 Lipca 2015 Ładny obrus duzo ferrarek ostatnio wjechalo na forum. Kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Lipca 2015 Share Napisano 30 Lipca 2015 Ładny obrus Oj tam, oj tam... Nie takie obrusy tu widzieliśmy Patrz na model. Czy mnie się wydaje, czy wypraska ma ramę szyby ugiętą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooh Napisano 30 Lipca 2015 Autor Share Napisano 30 Lipca 2015 Ładny obrus Takie zdjęcie akurat miałem pod ręką, nie chciało mi się nowego robić Oj tam, oj tam... Nie takie obrusy tu widzieliśmy Patrz na model. Czy mnie się wydaje, czy wypraska ma ramę szyby ugiętą? Tak, masz rację jest ugięta lewa strona, taka już była w pudełku, muszę coś z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Lipca 2015 Share Napisano 30 Lipca 2015 Tak, masz rację jest ugięta lewa strona, taka już była w pudełku, muszę coś z tym zrobić. Hm... "Pan Revell" nie nauczył się jeszcze "usztywniać wyprasek" niestety ... No ale powodzenia, może uda Ci się to wyprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooh Napisano 31 Lipca 2015 Autor Share Napisano 31 Lipca 2015 Żeby nie było, że nic nie działam, to poniżej fotki, tego co udało mi się już zrobić. Zestawowe tarcze hamulcowe szału nie robią, zaciski początkowo miały być żółte, ale postanowiłem, że będą czerwone, prawdopodobnie będę robił jeszcze jakieś małe szczegóły na tyle ile się uda. Silnik jak silnik póki co jeszcze mało widać. No i zacząłem trochę pracować nad fotelami. Trochę może nie po kolei, ale wszystko będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 31 Lipca 2015 Share Napisano 31 Lipca 2015 Zapuść później washa w otwory tarcz hamulcowych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooh Napisano 3 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Przy okazji udało mi się ogarnąć kółka, według mnie... nałożyć kalki i w sumie mogło by tak zostać, bo nie jest źle. Ogólnie po wyjęciu z pudełka, kompletnie mi się nie podobał ten model felg, ale to wszystko wina tego chromu. Po za tym do Californii pasują mi inne felgi, ale po pomalowaniu nawet zaczęły mi się podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Jeszcze żeby te opony były w tym modelu inne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooh Napisano 3 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Jeszcze żeby te opony były w tym modelu inne.... Dokładnie tak jak mówisz. Ale póki co nie będę ładował pieniędzy w dodatki, bo często to przerasta wartość modelu, po za tym dopiero nabieram wprawy w 1:24, także na dodatki przyjdzie czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Jeszcze żeby te opony były w tym modelu inne.... Dokładnie tak jak mówisz. Ale póki co nie będę ładował pieniędzy w dodatki, bo często to przerasta wartość modelu, po za tym dopiero nabieram wprawy w 1:24, także na dodatki przyjdzie czas. Jak ktoś mówił modelarstwo do tanich hobby nie należy ale bez dodatków przy dobrym modelu idzie się obejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Sierpnia 2015 Share Napisano 3 Sierpnia 2015 Ale póki co nie będę ładował pieniędzy w dodatki, bo często to przerasta wartość modelu, po za tym dopiero nabieram wprawy w 1:24, także na dodatki przyjdzie czas. Ja nie namawiam, jedynie konstatuje rzeczywistość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooh Napisano 6 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2015 Czołem panowie, tym razem trochę nie na temat, ale nie będę zakładał tematu bo też chodzi o Ferrari, mianowicie macie dostęp, albo jakieś linki z paletą kolorów Ferrari, chodzi mi o ten szary kolor na fotce, nie wiem jaki to kolorek, ewentualnie czym mogę go zastąpić? Jeszcze gdzie mogę dostać kalki z carbonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 6 Sierpnia 2015 Share Napisano 6 Sierpnia 2015 Czołem panowie, tym razem trochę nie na temat, ale nie będę zakładał tematu bo też chodzi o Ferrari, mianowicie macie dostęp, albo jakieś linki z paletą kolorów Ferrari, chodzi mi o ten szary kolor na fotce, nie wiem jaki to kolorek, ewentualnie czym mogę go zastąpić? A to nie jest srebrny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooh Napisano 6 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2015 A to nie jest srebrny? Może i srebrny, ja bym powiedział, że to bardziej jasnoszary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Sierpnia 2015 Share Napisano 6 Sierpnia 2015 Kolory (i w dziesiątkach innych miejsc w sieci): http://ferrari-collection.net/color/index.html Carbon: http://www.car-model-kit.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooh Napisano 6 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2015 O wielkie dzięki, o to chodziło, kolor już znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooh Napisano 1 Września 2015 Autor Share Napisano 1 Września 2015 Coś się dłubie, płyta podłogowa prawie gotowa, aktualnie grzebie przy wnętrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 jaki kolor użyłeś na siedzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooh Napisano 1 Września 2015 Autor Share Napisano 1 Września 2015 jaki kolor użyłeś na siedzenia? Kolorek to Humbrol 63 Matt, fotele będą malowane jeszcze przynajmniej raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi