Hammett Napisano 7 Sierpnia 2015 Share Napisano 7 Sierpnia 2015 Witam, wszystkich. Mam pytanie odnośnie sposobu wykonania transformatora na linie anteny w bf 110c. Model jest w skali 1:48. Kupiłem nić rozciagliwa, z której wykonam linę anteny. Nie wiem jak i z czego mogę zrobić mocowanie i transformator (mam nadzieję że nie mylę nazwy) takie jak na zdjęciu. Chciałbym wykonać to naprawdę porządnie, zachowując możliwie najwierniejsze odwzorowanie oryginalnych bf110c. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 7 Sierpnia 2015 Share Napisano 7 Sierpnia 2015 Raczej chodzi o izolator, taką ceramiczną bryłkę w kszałcie obłym. To nic trudnego. Sam izloator świetnie imituje kropelka gęstej farby w kolorze białym. Aerodynamiczną osłonkę w kształcie stożka robi się z kawałka arkusza przeźroczystego tworzywa, które najpierw rozgrzewamy nad płomieniem świecy a potem naciągamy na szpikulec wykałaczki. Wystarczy potem odciąć stożek, przewiercić dziurkę i nanizać go na antenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 7 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2015 Tak, oczywiście izolator. Wiedziałem, że coś pomieszałem. Dziękuję za poradę. Nie wiem czy dam radę wykonać te osłonę o której pisałeś, ale spróbuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi