jakub97 Napisano 5 Września 2015 Share Napisano 5 Września 2015 Witam! Otóż znowu zabrałem się za składanie mojego cywila, czyli volvo od italeri i mam pytanie dotyczące malowania i szyb. Do rzeczy. Pierwszą swoją ciężarówkę zrobiłem dla mnie i w ogóle. Ale konkretnie chodzi mi o to jak wkleić szyby, przed czy po malowaniu? Jeśli przed to okej, całość się złoży tylko jak odpowiednio zamaskować szyby. Jeśli po, to jest kolejny problem, jak wkleić szyby? Malować budę częściami i potem złożyć już z szybami, zasłonić szyby i dać szpachlę tam gdzie trzeba i poprawić? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_td1 Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 Siema, najlepiej malować budę już sklejoną, wyszpachlowaną, wyszlifowaną, po nałożeniu farby ciężko będzie Ci dopasować elementy, poza tym ślady kleju itp. na pewno nie będzie to wyglądało estetycznie, szyby wklejaj raczej po pomalowaniu kabiny, no chyba że masz super hiper zdolności manualne i elegancko zamaskujesz szybki, życzę siły spokoju w budowaniu modelu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 Sklej kastę, porób co tam potrzeba, boczne szyby chyba musisz wkleić od środka, a przednia wchodzi od zewnątrz, o ile pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi