taltos1 Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 (edytowane) Witam, znalazłem fajny filmik - Battle of Tsushima Pozdrawiam Edytowane 9 Lipca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 Obejzalby calosc, oj obejzalby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 6 Września 2015 Share Napisano 6 Września 2015 Fajne! Ale skąd to nazewnictwo? Tsushima?! Pozdrawiam, Maciej edit: Już sobie odpowiedziałem: "Wobec najpopularniejszych terminów (Tokio, Kioto, samuraj) stosujemy pisownię spolszczoną. Jednak obecnie panuje tendencja do odchodzenia od polonizmów, więc zamiast Jokohama i Cushima, piszemy Yokohama i Tsushima" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 6 Września 2015 Autor Share Napisano 6 Września 2015 Ale skąd to nazewnictwo? Tsushima?! Napisałem tak bo taki jest tytuł filmiku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Almirante Napisano 25 Grudnia 2015 Share Napisano 25 Grudnia 2015 To będzie fragment japońskiego serialu "Saka nu Ue no Kumo" https://de.wikipedia.org/wiki/Saka_no_Ue_no_Kumo_(Fernsehserie) Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi