Herod Napisano 17 Września 2015 Napisano 17 Września 2015 Bardzo dawno nie skleiłem żadnego modelu samolotu, a tym bardziej takowego nie pomalowałem. To model treningowy. Nie będę nad nim specjalnie kombinował. Model jest przeznaczony dla początkujących, ma banalną budowę i zostanie sklejony prosto z pudła. Cała waloryzacja będzie polegać na wycięciu w dole kadłuba dziury gdyż samolocik będzie służył celom wargamingowym. Natomiast większą uwagę chcę przyłożyć do malowania i robienia efektów za pomocą aero. Chciałem zacząć od D3A ZTS Plastyk ale to potworne dziecko taniego plastiku i zużytych form wymaga całej masy szpachli i na tym etapie nie mam na to siły (wyrzuciłbym do kosza jednak szkoda mi modelu). To też takie ćwiczenie przed I-16 ICM i I-16 Hasegawy. Cytuj
Herod Napisano 19 Września 2015 Autor Napisano 19 Września 2015 Sklejony ("szkło" tylko na pokaz). Teraz czas na biały podkład i preshading. Pytanie mam: jak wyróżnić na tym etapie wypukłe linie podziału? Cytuj
kuba32440 Napisano 20 Września 2015 Napisano 20 Września 2015 http://www.dws.org.pl/viewtopic.php?f=62&t=9836 polecam Cytuj
Herod Napisano 20 Września 2015 Autor Napisano 20 Września 2015 Dzięki, znam nawet. Z pewnością ryć nie będę bo to wypaczyłoby konstrukcję... wprawy też nie mam. Zrobię psh, a po nałożeniu kolorków ładnie podrapię wypukłe kreski. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi