Herod Napisano 17 Września 2015 Share Napisano 17 Września 2015 Bardzo dawno nie skleiłem żadnego modelu samolotu, a tym bardziej takowego nie pomalowałem. To model treningowy. Nie będę nad nim specjalnie kombinował. Model jest przeznaczony dla początkujących, ma banalną budowę i zostanie sklejony prosto z pudła. Cała waloryzacja będzie polegać na wycięciu w dole kadłuba dziury gdyż samolocik będzie służył celom wargamingowym. Natomiast większą uwagę chcę przyłożyć do malowania i robienia efektów za pomocą aero. Chciałem zacząć od D3A ZTS Plastyk ale to potworne dziecko taniego plastiku i zużytych form wymaga całej masy szpachli i na tym etapie nie mam na to siły (wyrzuciłbym do kosza jednak szkoda mi modelu). To też takie ćwiczenie przed I-16 ICM i I-16 Hasegawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 19 Września 2015 Autor Share Napisano 19 Września 2015 Sklejony ("szkło" tylko na pokaz). Teraz czas na biały podkład i preshading. Pytanie mam: jak wyróżnić na tym etapie wypukłe linie podziału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba32440 Napisano 20 Września 2015 Share Napisano 20 Września 2015 http://www.dws.org.pl/viewtopic.php?f=62&t=9836 polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 20 Września 2015 Autor Share Napisano 20 Września 2015 Dzięki, znam nawet. Z pewnością ryć nie będę bo to wypaczyłoby konstrukcję... wprawy też nie mam. Zrobię psh, a po nałożeniu kolorków ładnie podrapię wypukłe kreski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi