Tenggeri Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 1 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 3 - Najlepsza interpretacja tematu konkursowego Witam po dłuższej przerwie od modelarstwa Zimowy konkurs na forum jakoś zmotywował mnie do chęci powrotu do dłubania. Na warsztat konkursowy biorę model Trumpetera 05564 Russian T-72B Mod 1990 MBT Zawartość: Jeśli chodzi o dodatki, to pomyślę nad metalową lufą, innych dodatków według mnie nie ma sensu kupować. Planuję wykonać T-72 z okresu walk na Ukrainie w grudniu 2014 roku, mam nadzieję, że Kamil K nie obrazi się za nawiązanie do jego tematyki Luźno będę inspirował się na tych zdjęciach: Jak na razie zrobione niedużo, kilka detali wanny, która swoją drogą ma nawet odwzorowane spawy pod spodem kadłuba. Zanim zacznę dalsze prace przy modelu muszę pochwalić się moim najpoważniejszym tegorocznym " projektem zimowym" który przyjdzie na świat pod koniec stycznia To tyle tytułem przydługiego wstępu, pora brać się za robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 No to gratulacje odnośnie zimowego projektu kończącego się w styczniu! :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 4 Października 2015 Autor Share Napisano 4 Października 2015 Czy planujesz wzorac sie na ktoryms konkretnym pojezdzie ze zdjecia? Czasem ciezko polapac sie w tych rosyjskich oznaczeniach modelu ,odmian, ale wydaje mi sie iz czolgi na fotkach to model T-72B2, uzywany rownierz w wojnie z Czeczenia.Mialy one krotsze mierniki predkosci wiatru itp.W wariancie B3 jest on dluzszy (Trumpeter),to najbardziej widoczny element,poza tym Trumpek sknocil troche polozenie celownika przed wlazem dcy,oraz miejsce gdzie mocowana wyrzutnia bocznych granatow dymnych ponizej w/w wlazu.Gdzies mam foty pokazujace ten blad,ale obecnie jestem poza domem i nie moge ich podeslac.Powodzenia w klejeniu. Bulik 58, mam za mało zdjęć żeby robić któryś konkretny egzemplarz. Mnie szczerze mówiąc też ciężko się połapać w tych odmianach i detalach je różniących. Może posiadasz jakieś zdjęcia T-72B3 z konfliktu na Ukrainie na których mógłbym się wzorować a jeśli nie to podeślij mi na PW te fotki to postaram się poprawić te elementy No to gratulacje odnośnie zimowego projektu kończącego się w styczniu! :-) Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi