Hammett Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Witam ponownie i od razu proszę o pomoc. Aktualnie walczę z kokpitem P38 Glacier Girl. W ramach dodawania czegoś od siebie chce wykonać (nie wiem jak to fachowo nazwać) element wyglądajacy jak rura od odkurzacza umiejscowiony za fotelem pilota. Na zdjęciu widać że jest to drucik prawdopodobnie owinięty czymś, tylko czym? Może ktoś wykonywał już podobne rzeczy i poradzi jak to zrobić. Sam element nie jest jakiś specjalnie istotny , ale nadaje całości bardzo ciekawego wyrazu i chciałbym go umieścić w moim P38. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kerm Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Pierwsze co przychodzi mi do głowy to zgięcie w słomce do napojów i w środku rzeczywiście drut dla nadania kształtu. Może nie byłby to zły pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 7 Października 2015 Autor Share Napisano 7 Października 2015 Słomka do napojów jest za duża. Tak się zastanawiam, żeby pokryć drucik klejem i owinąć jakąś nitką lub żyłką. Następnie malowanie i wash. Oczywiście najlepiej było by mieć taką właśnie słomkę do napojów tylko w wersji mikro i było by po sprawie ;) Coś takiego pewnie miał gość który wykonał ten ciekawy patent. Coś jakby harmonijkowa otulina kabelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 Cienki drucik miedziany nawinięty ciasno na inny drut, a potem odpowiednio rozciągnięty i wygięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kerm Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 Albo jakaś rozciągnięta miniaturowa sprężynka (z długopisu) i włożony w nią cieniutki papier (np. do pieczenia) oraz drucik dla nadania kształtu, potem na to wash. Choć z tym papierem może być bardzo ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 7 Października 2015 Share Napisano 7 Października 2015 Dokładnie struna albo drucik owinięty drucikiem i nie ma co kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 8 Października 2015 Autor Share Napisano 8 Października 2015 Panowie jest ratunek. Z pomocą przyszedł kolega Marek któremu serdecznie dziękuję. Tak więc rozwiązaniem powinna okazać się tzw. bajorka. Jest to cienka nić, drucik zwinięty w spiralę. Używa się tego do wyszywania wszelkich wojskowych insygniow, orzełków itp. Preciozo to zakupiłem na wiadomym portalu aukcyjnym, ponieważ panie w okolicznych pasmanteriach nie miały pojęcia o co pytam. Pomysł ze struną też daje radę. Wczoraj zrobiłem na próbę taki element i jakoś to wygląda. Poczekam jednak aż przyjdzie wspomniana bajorka i porównam efekty ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hammett Napisano 29 Października 2015 Autor Share Napisano 29 Października 2015 "rura od odkurzacza" wykonana i zamontowana. Wspomniana bajorka dała radę. Może efekt d... nie urywa, ale jak na pierwszy kontakt z tym fantastycznym dodatkiem myślę że może być ;) Po rozciągnięciu świetnie nadaje się też do wykonania różnego rodzaju imitacji przewodów, kabli itp. Wygląda to mniej więcej tak : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi