kubus_puchatek248 Napisano 14 Listopada 2015 Share Napisano 14 Listopada 2015 Witam. Zakupiłem ostatnio model MV-22 Osprey 1:72 Revella. Jednak jest to, zdaje się, przepak starego modelu Italerii, który przedstawiał prototyp. W związku z tym mam pytanie czy jest możliwość przerobienia tego modelu na wersję seryjną MV-22B? Jeśli tak, to jaki musiałby być zakres zmian zewnętrznych (zaznaczam, że chciałbym wykona model z zamkniętym podwoziem) i czy zmian tych byłoby dużo? Będę wdzięczny za wszelkie rady i podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 22 Listopada 2015 Share Napisano 22 Listopada 2015 Oddaj jakiemuś dzieciakowi i kup Hase. Ja tak zrobiłem. Warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 22 Listopada 2015 Share Napisano 22 Listopada 2015 Demonizujecie Panowie W odróżnieniu od italeri, (gdzie model nie udawał "MV-22") nawet kalki ma nie do tej wersji Z italerowymi kalkami możesz zrobić pierwszy egzemplarz prototypowy który był prezentowany na pokazach Jak sobie życzysz to mogę ci takie kalki dać, zaś z jednego i drugiego możesz zrobić maszynę testową. Ma dość ciekawe malowanie, niestety nie ma kalek ... będę takowe dorabiał ale to za jakiś czas. ...lub ofertową dla marines Kwestia tego jak Ci się spieszy, i czy chcesz zrobić coś zbliżonego do oryginału, czy fantasmagorię Ale to jedyne zastosowanie tego modelu bez rzeźbienia w materii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 22 Listopada 2015 Share Napisano 22 Listopada 2015 Cześć Z italerowymi kalkami możesz zrobić pierwszy egzemplarz prototypowy który był prezentowany na pokazach Z italerowskimi kalkami niestety niewiele możesz zrobić. Nie kojarzę modelu białej maszyny (czyli pokazanego przez ciebie prototypu nr 1) Wypuściło natomiast (model nr 175) model z kalkami pierwszego prototypu po przemalowaniu na łaciatego szaro zielonego Następnie był rebox (model nr 068) i model w malowaniu drugiego prototypu (nr boczny 3912, kamuflaż 3 kolory szarego) z wystawy w Paryżu 1995. Jesli kalki z pierwszego modelu są tak samo zgodne jak te co mam i przerabiałem do drugiego prototypu to "no comments" ;-) Ale to jedyne zastosowanie tego modelu bez rzeźbienia w materii zdecydowanie bliżej modelowi do prototypów niż seryjnego. Ale i tak trochę i z tym trzeba się pobawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 23 Listopada 2015 Share Napisano 23 Listopada 2015 Tu są kalki 1 edycji V-22 Italerki #175 z 1998 roku. Czarne więc nawet jak ktoś ma #068 można sobie je druknąć. Merytorycznie nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 23 Listopada 2015 Share Napisano 23 Listopada 2015 Jesli kalki z pierwszego modelu są tak samo zgodne jak te co mam i przerabiałem do drugiego prototypu to "no comments" ;-) A mógłbyś przybliżyć obrazowo jakieś chętnie bym zobaczył model o którym wspominasz. Szukałem, ale niestety nie znalazłem żadnych twoich warsztatów... ale to może przez to, że jestem od niedawna i mam niewielki dorobek na forum, a może źle szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 23 Listopada 2015 Share Napisano 23 Listopada 2015 cześć A mógłbyś przybliżyć obrazowo jakieś chętnie bym zobaczył model o którym wspominasz.Szukałem, ale niestety nie znalazłem żadnych twoich warsztatów... ale to może przez to, że jestem od niedawna i mam niewielki dorobek na forum, a może źle szukam Tempo moich prac spowodowało ze juz dawno odpuściłem warsztaty i jedynie zamieszczam galerie na nPWM i PWM (nieczęsto). V-22 zacząłem kiedy o Hase nawet wierzby nie szumiały ;-) od trasowania linii , które później wielokrotnie poprawiałem i dało mi ostro w kość (pierwsze i mam nadzieje ostatnie trasowanie). Kolejne eksperymenty to własny projekt blaszki i własne kalki które sam drukowałem na dobrej laserówce. Mimo że z efektu prawie finalnego modelu jestem całkiem zadowolony , do to hase wiele mu brakuje (nie wspomnę już do hase w Twoim wykonaniu ;-) Jak pojawiła się Hase to model był już tak zaawansowany ze szkoda mi było odpuszczać i tak powoli kończę. Liczyłem na galerie w tym roku... ale weny brak. Nie chce zaśmiecać wątku swoimi fotkami , podeślij mi maila to puszcze kilka fot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 24 Listopada 2015 Share Napisano 24 Listopada 2015 cześć A mógłbyś przybliżyć obrazowo jakieś chętnie bym zobaczył model o którym wspominasz.Szukałem, ale niestety nie znalazłem żadnych twoich warsztatów... ale to może przez to, że jestem od niedawna i mam niewielki dorobek na forum, a może źle szukam Tempo moich prac spowodowało ze juz dawno odpuściłem warsztaty i jedynie zamieszczam galerie na nPWM i PWM (nieczęsto). V-22 zacząłem kiedy o Hase nawet wierzby nie szumiały ;-) od trasowania linii , które później wielokrotnie poprawiałem i dało mi ostro w kość (pierwsze i mam nadzieje ostatnie trasowanie). Kolejne eksperymenty to własny projekt blaszki i własne kalki które sam drukowałem na dobrej laserówce. Mimo że z efektu prawie finalnego modelu jestem całkiem zadowolony , do to hase wiele mu brakuje (nie wspomnę już do hase w Twoim wykonaniu ;-) Jak pojawiła się Hase to model był już tak zaawansowany ze szkoda mi było odpuszczać i tak powoli kończę. Liczyłem na galerie w tym roku... ale weny brak. Nie chce zaśmiecać wątku swoimi fotkami , podeślij mi maila to puszcze kilka fot Jakie zaśmiecać, Autor na razie tylko założył wątek.... właśnie pytał o sugestie wykonania będzie jak znalazł Przydał by się jakiś warsztat (człowiek pośmiał by się chętnie, nie tylko z własnych wypocin ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi