szymon235 Napisano 22 Listopada 2015 Share Napisano 22 Listopada 2015 Skoro Mercedes skończony i jestem z niego zadowolony wiec postanowiłem wyjść do ludzi z budową następnego modelu. Jest to Skakaneczka serii 3 pudełkowy nr 726 Nie jestem zdecydowany jeszcze co do koloru ale będzie trzeba przeszukać wujka Google i się zdecydować. Oczywiście nie jestem modelarzem z wiekowym doświadczeniem. Uczę się wszystkiego wiec za każdą radę już z góry dziękuje Jak widać poniżej rama, tylne zawieszenie i zbiornik już sklejone. Łączenia na zbiorniku i tylnych poduszkach potraktowałem szpachlą A tu już pomalowane podkładem zbiornik będę musiał potraktować jeszcze papierkiem Na razie to na tyle 8-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 23 Listopada 2015 Share Napisano 23 Listopada 2015 Na zbiorniku to efekt siadania paprochów? Podkład jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon235 Napisano 23 Listopada 2015 Autor Share Napisano 23 Listopada 2015 Na zbiorniku trzeba było dotrzeć szpachlę na łączeniach. Nie za bardzo dotarłem za pierwszym razem a na podkładzie wszystko pięknie wychodzi. Podkład to Liquid Surface Primer Tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 23 Listopada 2015 Share Napisano 23 Listopada 2015 zbiornik będę musiał potraktować jeszcze papierkiem Nie tylko zbiornik. Duze "szwy" na jednym tylnym resorze. Na drugim trzeba jeszcze zaszpachlować widoczną dziurę. Na przedniej belce też szwy i (o zgrozo) ślady po odcięciach od ramki. Na poduszkach też jeszcze szwy widac, choć w mniejszym stopniu. Ale jak wynika z pierwszego zdjęcia rama już pomalowana, więc nie wiem czy to już usunąłeś, czy tak zostawiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon235 Napisano 23 Listopada 2015 Autor Share Napisano 23 Listopada 2015 Dziękuje Marak za dobre rady w miarę moich możliwości postarałem się je usunąć prace nad silnikiem cały czas do przodu zbiorniczek gładki jak pupa niemowlęcia a podkład jaki stosuje to i postanowiłem że Scania bd w zestawie z chłodnią w bardzo ciekawym malowaniu jak dla mnie ale to zostawimy na później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 25 Listopada 2015 Share Napisano 25 Listopada 2015 Skoro starasz się robić porządnie, to pomyśl, czy nie warto zeszlifować całkowicie obejm na zbiorniku. Po pomalowaniu jako imitację obejm dajesz czarny pasek (np. z grubego worka śmieciowego) imitujacy gumę i na to troszkę węższy pasek w kolorze właściwym. Choć u Ciebie zbiornik będzie mało widoczny, ale jednak, jeśli starasz się okablować ramę to i zbiornik warto doprowadzić do porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon235 Napisano 25 Listopada 2015 Autor Share Napisano 25 Listopada 2015 Właśnie nad tym się zastanawiałem. Myślałem o wąskim pasku blaszki aluminiowej, bo posiadam taka w rulobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon235 Napisano 7 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2015 UPDATE Rama i silnik kolor a cała reszta w podkład i mam też pytanie bo słyszałem że trzeba przerobić lewarek skrzyni biegów by pasował w otwór w podłodze jakieś dobre rady ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 8 Grudnia 2015 Share Napisano 8 Grudnia 2015 Cześć. Ja mam takie pytanie ,co to za taśma srebrna na baku? jak możesz to usuń to, bo po pierwsze ,strasznie szeroka a po drugie strasznie nie równo naklejona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon235 Napisano 8 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2015 jest to blaszka aluminiowa A z czego najlepiej zrobić obejmy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 8 Grudnia 2015 Share Napisano 8 Grudnia 2015 ja używam takiej taśmy. http://electropark.pl/tasmy-aluminiowe/3434-tasma-aluminiowa-z-klejem-emi-15mm.html lub takiego czegoś http://www.ebay.co.uk/itm/200MM-x-100MM-SILVER-MIRROR-CHROME-WRAPPING-VINYL-AIR-DRAIN-STICKY-BACK-PLASTIC-/321841406376?hash=item4aef3e21a8:g:y5YAAOSw~gRV2dz6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 11 Grudnia 2015 Share Napisano 11 Grudnia 2015 Szymon, obejmy to chyba najprostrzy zabieg - idz do sklepu, gdzie sprzedaja okleine meblowa, albo tam, gdzie oklejaja samochody, kup kawalek czarnego i chromowanego winylu. Dalej przykladasz linijke i prowadzisz delikatna linie zyletka na czarnym, troche wezszy pasek wycinasz z chromowanego i juz masz obejmy. Swoja droga, to szkoda, ze nie przerobiles zderzaka, tu Italeri kompletnie spieprzylo sprawe jezeli chodzi o ten element. Super single z przodu z osiami SAF? Ja bym przykryl to jakims kolpakiem, zeby nie bylo tego widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymon235 Napisano 24 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2016 Trochę czasu się znalazło więc odwiedziłem mój warsztacik w piwnicy Więc czas na zdjęcia: I środek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AztecSoul90 Napisano 24 Stycznia 2016 Share Napisano 24 Stycznia 2016 szkoda, że nie 1:43 ale widze ze model nabiera kształtów - powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi