okonek Napisano 1 Maja 2006 Share Napisano 1 Maja 2006 Czesc. Przedstawiam kolejna 700-ke z Trumpka. Model jedynego rosyjskiego lotniskowca przez duze L. Wczesniej w podobnej skali (1/720) istnial jedynie model Italeri oraz jakies tanie chinskie jego kopie. Nie wiele jednak maja do powiedzenia w starciu z tym co pokazal Trumpeter. Model sklada sie lacznie z 634 czesci . Wszystkie czesci okretu wykonane sa z latwego w obrobce jasnoszarego tworzywa. W moim zestawie jest zero nadlewek a slady po wypychaczach znajduja sie zawsze w niewidocznych pozniej dla oka miejscach . No chyba, ze cos przegapilem. Dodatkowo w specjalnie przygotowanym pudelku otrzymujemy jeszcze 16 ramek z przezroczystego tworzywa zawierajacych czesci do wykonania : czterech Su-33, czterech Su-33UB, szesciu Mig-29K, szesciu Su-25(Su-25K), szesciu Jak-141, dwoch K-27, dwoch-K29 i tyle samo K-31.Wszystko pieknie tylko tworzywo zbyt twarde no i w/g mnie za malo samolotow z rodziny Su-33. Calkowita pomylka sa chyba Jaki-141 , ktore to wczesniej pasowalyby na Kieva o ile doszloby do ich produkcji. Ilosc maszyn mozna uzupelnic poprzez specjalne dodatkowe zestawy Trupka. Jak w poprzednich modelach tej firmy kadlub mozna wykonac zarowno do lini wodnej jak i w wersji pelnokadlubowej. Dla pierwszej opcji przygotowano specjalna podstawke imitujaca morze wykonana metoda vacu z jasnoniebieskiego przezroczystego tworzywa. Wymiary gotowego modelu: dlugosc-435 mm , szerokosc - 100 mm. Zapraszam do ogladania zawartosci kartonu. Niektore wypraski pokazalem pojedynczo pomimo, ze wystepuja razy dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 2 Maja 2006 Share Napisano 2 Maja 2006 no ładne cacko ;) modelik też mi się podoba (swój w pudle mam w zasięgu wzroku ), w zapowiedziach WEM jest blaszka do niego, ciekawe kiedy się ukaże... a ktoś wie czy Kiev i Minsk Trumpetera są równie interesujące? jakoś ominęły do tej pory moje łapki pozdrawiam, Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 2 Maja 2006 Share Napisano 2 Maja 2006 Lubisz te... "brzydale" Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 2 Maja 2006 Share Napisano 2 Maja 2006 Jasny gwint, prawie pół metra modelu w 1/700, bliżej tysiąca ilości części !!! Ciekawe jak by to miało wyglądać w skali 1/200???? Dopatrzyliście się, w jaki sposób zrobiona jest imitacja wody? Z fotek wygląda to na jakieś tłoczenie na grubej foli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 2 Maja 2006 Autor Share Napisano 2 Maja 2006 w zapowiedziach WEM jest blaszka do niego, ciekawe kiedy się ukaże... Ja mam te. Powinny wystarczyc http://www.modelwarships.com/reviews/pe/gm_etch/700-31/soviet-cv.html a ktoś wie czy Kiev i Minsk Trumpetera są równie interesujące? jakoś ominęły do tej pory moje łapki http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=396 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 2 Maja 2006 Share Napisano 2 Maja 2006 http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=396 o pomroczność jasna... nawet czytałem ten post, za dużo wolnego... Dopatrzyliście się, w jaki sposób zrobiona jest imitacja wody? Z fotek wygląda to na jakieś tłoczenie na grubej foli? woda to faktycznie jakby wytłoczona gruba niebieska folia.. taki sobie bajer, Trumpek dodaje coś takiego do niektórych modeli Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 2 Maja 2006 Autor Share Napisano 2 Maja 2006 Ciekawe jak by to miało wyglądać w skali 1/200???? Tylko 1,53 metra I kurna nie kus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi