marcin.krysiak Napisano 7 Grudnia 2015 Share Napisano 7 Grudnia 2015 Witajcie koledzy forumowicze. Jest to mój pierwszy post na forum. Po dobrych kilkunastu latach wracam do hobby modelarskiego mając nadzieję na podszkolenie swoich umiejętności. Mam kilka modeli za sobą jednak nie mam nawet ich zdjęć żeby wrzucić tutaj. Postanowiłem na warsztat wziąć Miga 21 od Edka. Model wykonany będzie prosto z pudła bez żadnych specjalnych dodatków. Możliwe, iż pokuszę się o zakup masek ale to jeszcze się okaże. Czekam na wasze porady i pozytywną krytykę. Taki skromny początek prac nad samolocikiem. I tu pytanie do Was drodzy forumowicze. Nie ma ktos kalek z jednostką w Łasku? Nie mogę znaleźć nic dostępnego na necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 8 Grudnia 2015 Share Napisano 8 Grudnia 2015 Zestawów kalkomanii do polskich 21szych jest sporo. Poszukaj jakiegoś z godłami i zestawem cyfr to wykonasz malowanie samolotu, jaki tylko będziesz chciał. W przypadku malowania srebrnych ołówków (do różnych wersji, nie tylko PFM) w Polsce zazwyczaj wielkiej filozofii nie ma, godło na nosie i nr od zunifikowanych szablonów. ;) Producentów do wyboru masz kilku - Model Makers mają ilościowo największy wybór, dalej Techmod. U niektórych firm możesz zamówić kalki indywidualnie za znośną cenę. Ciężki temat wbrew pozorom sobie na start wybrałeś, bo o ile model sklejać się będzie jak złoto, to malowanie metalizerami to nie takie znów hop siup, ale powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi