letalin Napisano 25 Grudnia 2015 Share Napisano 25 Grudnia 2015 Czyste odlewy, bez pęcherzyków powietrza, które były kiedyś zmorą żywicznych modeli. Nie ma większych problemów z odcinaniem wlewów. Jedyny drobny problem znalazłem na spodzie lufy, gdzie żywica popękała i trzeba będzie to naprawiać. Słaba instrukcja montażu, zawiera tylko zdjęcia gotowego modelu, brak schematu oznakowania i malowania do dołączonych kalkomanii. Nie zamierzam analizować zestawu pod względem zgodności z oryginałem, bo to zupełnie nie moja działka. Ogólnie zestaw mi się podoba i będzie z tego dobry model klasyka zimnej wojny. Cena to ok. dwukrotność zestawu czołga z Tamiyi w tej samej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 26 Grudnia 2015 Share Napisano 26 Grudnia 2015 Fajny in box Widzę ze zacząłeś czyścić. Elementy po bokach wanny które odcioles to były części modelu. Czy był problem z oczyszczeniem zbiorników? Chodzi o te połączone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 26 Grudnia 2015 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2015 . Elementy po bokach wanny które odcioles to były części modelu. Muszę więc przeszukać kosz na śmieci:) Dzięki za uwagę! Czy był problem z oczyszczeniem zbiorników? Chodzi o te połączone Niestety to połączenie poszło w drzazgi, ale to jest do naprawienia. Większość wlewów daje się usunąć brutalną siłą, ale tu dałem ciała. Chociaż unieruchomiłem zbiorniki przy odłamywaniu, to prasklo, należałoby wkręcić części w imadło, a nie tylko przyciskać do stołu...Poeta by powiedział: Pospíšil a nedojebal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi