koksik750 Napisano 7 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2007 I malowanie zakończone: jestem pod wielkim wrażeniem tej farby...naprawdę gorąco polecam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 7 Grudnia 2007 Share Napisano 7 Grudnia 2007 Bedziesz nakladal na to lakier bezbarwny ?? bo widze ze wyszedl ci mat ,a lepiej by bylo z polyskiem czarny zrobic . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 7 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2007 jaki mat?? przeciez ta farba jest blyszczaca...?? oczywiscie ze bede nakladal lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 7 Grudnia 2007 Share Napisano 7 Grudnia 2007 jaki mat?? przeciez ta farba jest blyszczaca...?? oczywiscie ze bede nakladal lakier Na zdjęciach rzeczywiście wygląda na matową. Widać także bardzo nierówną powierzchnię (strasznie dużo pyłków). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 7 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2007 no wy chyba macie jakieś lipne monitory :/ gdzie ta farba jest matowa?? porównajcie sobie z podwoziem - tam jest matowa czerń.. dziwnie wyszły te zdjęcia musze. jeszcze z jedną warstwe nałożyć ale najpierw chyba przeszlifuje leciutko papierem 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 7 Grudnia 2007 Share Napisano 7 Grudnia 2007 Witam , bardzo fajna farba , ładnie wyszła , ale mam takie pytanko co do fotki , czy te zaznaczone czerwonym kołkiem to wina zdjec czy jakies zanieczyszczenia przyklejone do swiezego lakieru ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StanLog Napisano 7 Grudnia 2007 Share Napisano 7 Grudnia 2007 to wygląda jak półmat i naprawdę na zdjęciach widać jak by coś jeszcze było na tej karoserji prócz farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 7 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2007 tylko na tylniej klapie jest jakis paproch, na dachu byl ale usunalem go- poporstu upadl na farbe ale jak juz byla sucha. reszta to dziwna jakosc zdjecia. ogolnie teraz przepoleruje caly model papierem 2000 i poloze ostatnia warstwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 7 Grudnia 2007 Share Napisano 7 Grudnia 2007 Koksik ze zdjec widac jak by to byl mat chropowaty polozony na dach tylna klape i na maske a boki karoseri sa wporzadku . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 7 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2007 tak tylko się wydaje na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 7 Grudnia 2007 Share Napisano 7 Grudnia 2007 Mozliwe ale mi to wyglada na chropowaty lakier no ale juz nie bede sie czepial sam wiesz najlepiej co kladziesz na karoserie i z pewnoscia nie bedzie takiego efektu na nastempnych zdjeciach ja polozysz jakier bezbarwny . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 Może dziwne monitory ale jakość fotek .... Lakier wygląda jak skórka pomarańczy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 9 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2007 jaki lakier jak tam jest tylko farba? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 9 Grudnia 2007 Share Napisano 9 Grudnia 2007 Tez niewiem z kad on wzial lakier jak narazie to co pokazales to jest pomalowane farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 10 Grudnia 2007 Share Napisano 10 Grudnia 2007 Na farbę też sie mówi lakier, a to o czym myślicie, to lakier bezbarwny albo inaczej mówiąc klar. Poczekamy na fotki w świetle dziennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 10 Grudnia 2007 Share Napisano 10 Grudnia 2007 Hmm z tego co zdążyłem zauważyć malując niejeden samochód 1:1 to na bazie niepowstaje groszek chyba że to nie akryl tylko emalia, natomiast na bezbarwnym bardzo łatwo zrobić właśnie tą skórke pomarańczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 15 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2007 Z racji, iż akurat ta farba Zero ma taki minus, że robi sie skórka pomarańczy wypolerowałem karoserie pastami Tamiyi. Oto efekty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 15 Grudnia 2007 Share Napisano 15 Grudnia 2007 No no no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 15 Grudnia 2007 Share Napisano 15 Grudnia 2007 Hm... matowa jakas ;) ... Bardzo fajny efekt jest po pastach ;) I ogolnie model super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 15 Grudnia 2007 Share Napisano 15 Grudnia 2007 Ja pierdziu... świci się jak psu... na wiosnę. Pięknie też tak chcę... nauczy mnie ktoś polerować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 15 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2007 Ja polerowałem pierwszy raz - nic trudnego! najpierw ładnie matujesz powierzchnie, potem pasta Fine - polerujesz aż znikną wieksze rysy, potem pasta Finish - polerujesz na "picuś glancuś" i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 15 Grudnia 2007 Share Napisano 15 Grudnia 2007 No no no, lakier super. Napisz jakich dokładnie past Tamiya użyłeś jak polerowałeś. Edit: pisałem posta jak to napisałeś. Już nie aktualne pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 15 Grudnia 2007 Share Napisano 15 Grudnia 2007 Fine i Finish http://www.zabawki-modele.pl/catalog/product_info.php?products_id=3983 http://www.zabawki-modele.pl/catalog/product_info.php?cPath=183&products_id=2047&osCsid=69fbb8d0ba6352cd7a8d09837d44a5fb To te past ? ... bo tej Fine znalezc nie moge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 15 Grudnia 2007 Share Napisano 15 Grudnia 2007 Czym matowales ?? papierem sciernym wodnym 2000 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 15 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2007 Finish tak ale ta druga to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi