_ble_ Napisano 15 Grudnia 2007 Share Napisano 15 Grudnia 2007 Czym matowales ?? papierem sciernym wodnym 2000 ?? Nie.. szczotką drucianą żartuje... przeważnie matuje się papierami wodnymi o gradacji 2000 wzwyż ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 15 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2007 Ja użyłem 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 15 Grudnia 2007 Share Napisano 15 Grudnia 2007 Nie.. szczotką drucianą żartuje... przeważnie matuje się papierami wodnymi o gradacji 2000 wzwyż ;) Do 2500 to mozna matowac papierem wodnym ale jeszcze wyzej to juz lepsza chyba jest polerka zwykla ,tak mi ktos mowil . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 15 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2007 Od 2500 to już pasty a nie papier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 15 Grudnia 2007 Share Napisano 15 Grudnia 2007 No tak pasta a nie papier ,a kladles przedtem lakier bezbarwny zanim wypolerowales ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 15 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2007 Nie, ponieważ ta farba ma taki mankament, że po nałożeniu robi się skórka pomarańczy, więc przed położeniem lakieru musiałem wypolerować farbę dla równej powierzchni. Teraz położe lakier bezbarwny i wypoleruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 15 Grudnia 2007 Share Napisano 15 Grudnia 2007 Acha to juz polerowales farbe dla lepszego polysku teraz lakier i znow polerka tak ja to zrozumialem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 15 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2007 tak, zgadza sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 15 Grudnia 2007 Share Napisano 15 Grudnia 2007 Nawet psu sie tak nie błyszczą ... nieźle stary nieźle oby tak dalej , pokaż jeszcze zdjęcie od boku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 16 Grudnia 2007 Share Napisano 16 Grudnia 2007 Osobiście gdybym miął taką powierzchnię, to lakieru bym BOŻE BROŃ nie kładł! Może się coś zepsuć, a wygląda teraz pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 16 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2007 Co ma się zepsuć?? Będzie się jeszcze bardziej błyszczał :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 18 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2007 fotki przy oknie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 18 Grudnia 2007 Share Napisano 18 Grudnia 2007 Super Prawdziwa Gangsta Paradise mafja . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 18 Grudnia 2007 Share Napisano 18 Grudnia 2007 Malowałeś już tym clearem? Czy jednak sobie odpuścisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 18 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2007 Dziś malowałem - od razu pomalowałem nissana. Więc jeszcze jedna polerka mnie czeka - tym razem lakieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 18 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2007 W międzyczasie, gdy na karoserii schnie lakier skończyłem wnętrze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 22 Grudnia 2007 Share Napisano 22 Grudnia 2007 Jak idą prace nad modelem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 22 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2007 Karoseria poszła do płynu hamulcowego :/ raz że lakier rozrobiłem za gęsty i zrobiła się taka skórka pomarańczy że nie dało się spolerowac, a dwa że było kilka "baboli" na karoserii i postanowiłem że koniec z niedociągnięciami - teaz wszystko musi być na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_ble_ Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 Yyyy... kolego? Mógłbys zdradzić technike polerowania? Bo mam mały probelm z wypolerowaniem na glanc koloru czarnego:/ a widze że u Ciebie było/jest "lustereczko" Dzięki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 26 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2008 Karoseria pokryta podkładem Surfacer 1200: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 26 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2008 Lexus po kilku warstwach czarnej perły Zero Paints: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dwis Napisano 27 Stycznia 2008 Share Napisano 27 Stycznia 2008 Witam chciałem się zapytać za ile kupiłeś i gdzie ten zestaw z tłumikami. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/296136c73d27a11e.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 27 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2008 Nie pamiętam, albo w jakimś sklepie zagranicznym albo na ebayu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 5 Lutego 2008 Autor Share Napisano 5 Lutego 2008 Wypolerowałem karoserię, ale zadowolony nie jestem ( no może poza tym, iż udało mi się idealnie wypolerować czarny kolor ) Karoseria powinna iść jeszcze raz do malowania, ale iż po tylu kąpielach w dot-cie plastik jest tak kruchy i łamliwy, że wolę nie ryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi