Krzychu126 Napisano 4 Stycznia 2016 Share Napisano 4 Stycznia 2016 Cześć! Niedawno dostałem zlecenie na model Golfa, nieco w pośpiechu ale udało mi się go ukończyć... ...no jeszcze drobne poprawki: - zamalowanie odprysku przy rogu maski - usunięcie śladów supergluta - małe podmalowania tu i ówdzie - i pewnie coś jeszcze znajdę... A tak prezentuje się samo autko: Wszycho! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 4 Stycznia 2016 Share Napisano 4 Stycznia 2016 Z przodu zobaczyłem - fajnie wygląda . Tył to już tragedia z tą rurą, z jakiejś Scanii ją wziąłeś ?Zderzak z tyłu też jakoś opadł. Uszczelki powinny być matowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 5 Stycznia 2016 Share Napisano 5 Stycznia 2016 Skoro to na zamówienie, tzn. że oczekwiania można i powinno się mieć duże, albowiem wynika że doświadczenie masz spore. Dlatego najpierw zapytam, co sam o nim sądzisz? W związku z powyższym, co mnie się podoba: czysto sklejony, pewnie kompletnie, pogłębione linie podziału, połysk na lakierze elegancki, okna czyściutkie co nie jest takie proste. Brudzenie na podwoziu i silnika naprawdę ok, wygląda na to że żyga gdzieś olejem ;-) Co do poprawy: jak na zamówienie, to malowanie aerografem primo. Poza tym do poprawy wygłuszenie maski od spodu, polecam lakier matowy. Zderzaki i uszczelki okien, tak jak przedmówca, matowo albo półmat. To samo na zderzakach. Polecam stosowanie taśm maskujących (no. na wspomnianej masce czy uszczelkach okiennych). Malowanie grila i detali tylnego pasa, no tu niestety masakra. Farby zdecydowanie za dużo. Ten komin z tyłu, rzecz gustu, może się zleceniodawcy podoba, klient nasz pan (w każdym razie trzeba zeszlifować widoczne linie przetłoczeń). Fotele, polecałbym traktować kolorem matowym polakierowanym półmatem, jeśli mają imitować skórę. Czarne nadkola, zdecydowanie czarny mat polakierowany półmatem, ewentualnie czarny kolor 302 ze stajni Revella. Generalnie bardziej rozcieńczaj farbę i więcej kładź warstw, najlepiej aerografem. Unikniesz przeładowania farbą. Powodzenia przy kolejnym modelu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi