Solo Napisano 4 Stycznia 2016 Share Napisano 4 Stycznia 2016 Dostałem dziś poniższą kalkomanię i mam mały zgryz. Otóż nijak nie mogę wykombinować do czego służy ta dziwna, wielka kalkomania (kalki są w skali 1:72) - nie mogę dopatrzyć się tego w instrukcji. Czy ktoś może ma pomysł do czego to ma służyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2016 Ha, coś mi świtało że to może być wlot powietrza, ale jak widać nie do końca. Dzięki. Akurat pomalowanie tej części tego modelu to niezły hardkor, kalka może znacząco ułatwić tę pracę. Jak widać na zdjęciu powyżej producent zrobił także kalkomanie imitujące uszczelki owiewki (lewy dolny róg) a nawet ciemne elementy/przepalenia na dyszy silnika (prawy dolny róg). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2016 Ja też tak robię, ale ułożenie równo tego cienkiego paseczka taśmy bywa naprawdę trudne, w takiej ciasnej i wąskiej przestrzeni. Nie dziwię się że Daco zrobiło do tego kalki - lubię ich produkty, nastawione są na maksymalne ułatwianie życia modelarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi