krystian19907 Napisano 20 Stycznia 2016 Share Napisano 20 Stycznia 2016 Witam Mam taki mały problem odnośnie klejenia. Złożyłem samolot revella P-47D-30 Thunderbolt. Na końcu chciałem wkleić śmigło i mi delikatnie mówiąc nie wyszło. Użyłem cyjanoakryla nałożyłem śmigło na drążek i niestety nie doszło do końca, chciałem wyjąć, ale klej już zasechł. Efekt jest dość żenujący. Chciałbym to jakoś poprawić. W związku z czym pytanie: jak rozpuścić ten cyjanoakryl lub ewentualnie czy ktoś ma pomysł jak to naprawić? Dodam tylko, że jestem bardzo początkujący i to był mój 3 model. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 20 Stycznia 2016 Share Napisano 20 Stycznia 2016 Cześć Krystianie zakup specyfik o nazwie DEBONDER do klejów CA, służy on do rozpuszczenia i usunięcia kleju CA bez reagowania na polistyren. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian19907 Napisano 20 Stycznia 2016 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2016 Wielkie dzięki Czyli jeszcze da się to uratować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi