krystian19907 Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Witam Mam taki mały problem odnośnie klejenia. Złożyłem samolot revella P-47D-30 Thunderbolt. Na końcu chciałem wkleić śmigło i mi delikatnie mówiąc nie wyszło. Użyłem cyjanoakryla nałożyłem śmigło na drążek i niestety nie doszło do końca, chciałem wyjąć, ale klej już zasechł. Efekt jest dość żenujący. Chciałbym to jakoś poprawić. W związku z czym pytanie: jak rozpuścić ten cyjanoakryl lub ewentualnie czy ktoś ma pomysł jak to naprawić? Dodam tylko, że jestem bardzo początkujący i to był mój 3 model. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiotrPilot Posted January 20, 2016 Share Posted January 20, 2016 Cześć Krystianie zakup specyfik o nazwie DEBONDER do klejów CA, służy on do rozpuszczenia i usunięcia kleju CA bez reagowania na polistyren. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystian19907 Posted January 20, 2016 Author Share Posted January 20, 2016 Wielkie dzięki Czyli jeszcze da się to uratować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts