kowal76 Napisano 14 Lutego 2016 Share Napisano 14 Lutego 2016 Nie wiem czy to odpowiedni dział, ale mam pytanie, jakich kolorów z palety Gunze użyć do pomalowania polskiego T 72 M1 ?. Chodzi mi o trójbarwne kamo. Przymierzam się do zrobienia takiego modelu i nigdzie nie mogę znalezć jakiś schematów układu kamuflażu. Będzie to mój drugi model czołgu bo generalnie robię samoloty. Ten pierwszy czołg raczej mi nie wyszedł za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 6 Września 2016 Share Napisano 6 Września 2016 Na jakie się zdecydowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 8 Września 2016 Share Napisano 8 Września 2016 Na jakie się zdecydowałeś? Jeśli chcesz zrobić wersje obecną, to polecam farby Bilmodel Polish Army, aktualnie wszystko co przechodzi remonty jest malowane na owe kolory. Jeśli natomiast chodzi o stare wersje, to ile czołgów tyle zieleni. Polecam wersje z Olive Drab, rdzawym brązem i czernią NATO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 Zastanawiałem się nad zielonym jeszcze przed wprowadzeniem barw kamo NATO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 W takim wypadku Olive Drab samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 Dzięki Tomek. Teraz mam problem jak mam to interpretować. Kiedyś przekonywano mnie, że zielony kolor w tzw LWP to taki jak wyszło im podczas mieszania, ale nie jestem przekonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 Do niedawna tak było. Przykład? Minuta 4:27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 Jak widzę to kolory też różne w jednej kolumnie marszowej. Układ plam też "dowolny"? Z lekko innej beczki, jaki kolor na T-72 z LWP lata 70-80 XX wieku? Oczywiście jakie farby modelarskie najbardziej zbliżone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Września 2016 Share Napisano 10 Września 2016 Jak widzę to kolory też różne w jednej kolumnie marszowej. Układ plam też "dowolny"? Mniej więcej mają podobny układ, ale nie co do centymetra. Z lekko innej beczki, jaki kolor na T-72 z LWP lata 70-80 XX wieku?Oczywiście jakie farby modelarskie najbardziej zbliżone? Pamiętam, że fajny odcień miała http://www.mojehobby.pl/products/4728-Olive-Drab-FS34087-Flat.html Teraz kupiłem H52 od Gunze, zobaczę jak będzie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 To czekam na wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Kupiłem BILMODEL 095 Polisy Green LWP. Wydaje mi się że jest zbyt zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 To farba z tego co mi się zdaje dla lotnictwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 11 Września 2016 Share Napisano 11 Września 2016 Dokładnie tak. Mój błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi