Jacek Kempiński Napisano 10 Marca 2016 Share Napisano 10 Marca 2016 Chciałem przedstawić mój pierwszy model wykonany z cienkiej blaszki taką jak stosuje sie w puszkach do farb. Postarałem się o taśmę metalowa z której wykonałem elementy . Z budowa wiąże się historia którą to opisze . Model chciałem wykonać jak zacząłem przygodę z modelarstwem ale szybko pomysł ten musiałem zaprzestać bo ani wiedzy ani materiałów i ani umiejętności . Pierwsze co wykonałem to nadwozie . Jest ono lutowane .Model jest praktycznie odwzorowaniem samochodu Corvette Widać most i tylną zabudowę Przednia maska Gril Otwory do podnoszonych reflektorów i podniesiona maska Widok na obramowanie chłodnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 10 Marca 2016 Share Napisano 10 Marca 2016 Ciekawe... Czyżby Stingray 1968? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kempiński Napisano 11 Marca 2016 Autor Share Napisano 11 Marca 2016 Czyżby Stingray 1968? Tak zgadłeś ale to jest dokładnie rocznik 1980 . Te były o wiele ładniejsze od protoplasty. Miały wydłużony przód i tył a ponadto szyba tylna inna .I ogólnie ładniejszy tuning. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 11 Marca 2016 Share Napisano 11 Marca 2016 To już kwestia gustu... C3 była ładna, ale dla mnie ślicznotką była C1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kempiński Napisano 11 Marca 2016 Autor Share Napisano 11 Marca 2016 Ja natomiast zakochałem się w C 3 dlaczego opisze to w dalszym ciągu . Natomiast od Corvette otrzymuje najnowsze wiadomosci A to najnowsza Corvette Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kempiński Napisano 12 Marca 2016 Autor Share Napisano 12 Marca 2016 Pomysł na Corvette był taki aby miała otwierane drzwi , maskę i co tam jeszcze by można .Jednak do tego trzeba mieć było plany . Internet nie załatwił wszystkiego brakowało najważniejszych wymiarów i dlatego najpierw wziąłem się za szukanie oryginału . Zajęło mi to może 1,5 roku i udało się . Zobaczyłem Corvette na własne oczy reakcja moja była piorunująca ........... . Model musiał posiadać ramę aby do niego przymocować zawieszenie , silnik i inne podzespoły . Ramę wykonałem zgodnie z rysunkiem oryginału . Rama kabiny . Belkę przeciw kabotażową . Ogromny tunel w którym biegnie wał napędowy . Rama przednia . widać mocowania do sprężyn i osłonę chłodnicy Rama w całości jest mocowana w 4 punktach do karoserii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi