Jaśko2002 Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 Jak już w temacie wspomniałem mam kłopot . Odkąd zakupiłem aerograf pomalowałem już kilka modeli , zawsze zaczynajac od czarnego podkładu . Bardzo przyjemnie malowało mi sie tamiyką , ale musiałem używać rozcieńczalnika , co spowodowało migrenę u mamy wiec tamiye odpadaja ... Potem spróbowałem valejo , ale przy ZDRAPYWANYM kamuflażu , przez nieostrożność zdarlem i podkład . Więc pozostawiam pytanie: jaka farba podkładowa , NIE ŚMIERDZĄCA , najlepiej akrylowa ??? Wyczytałem tez , ze farbka BLACK MATT od pactry jest dobra , i stanowi taki uniwersalny grunt pod rożne zabiegi na modelu. Polecacie ta farbkę? Jeśli tak, to czym ja rozcieńczać i czym czyścić aero? Z góry dziękuje i mam nadzieje , ze nie jest to zaśmiecanie forum , a może nawet , stworzy sie z tego temat , który posłuży innym jako poradnik? Jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 … mam nadzieje , ze nie jest to zaśmiecanie forum , a może nawet , stworzy sie z tego temat , który posłuży innym jako poradnik? … Jesteś pewien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi