jonathan Napisano 25 Marca 2016 Share Napisano 25 Marca 2016 Panowie. Mam Dużą prośbę. Kupiłem takowy model jako złom. http://www.eduard.com/store/Eduard/P-40N-Warhawk-PROFIPACK-1-48.html Może ktoś z Was posiada ten model jeszcze nie sklejony. Potrzebuję wymiarów płyty podłogowej. - kwadratowy element... nr C11 Niestety brakuje oprócz żywicy tego elementu i steru. Sam model wydaje się w miarę fajny i chyba warto wsadzić w niego trochę pracy aby go ukończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 26 Marca 2016 Share Napisano 26 Marca 2016 Hej. Po świętach Ci pomierzę te elementy, ale pod warunkiem, że będziesz prowadził warsztat na forum ;) Pzdr Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 26 Marca 2016 Autor Share Napisano 26 Marca 2016 Pod warunkiem że będziesz podpowiadał :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 26 Marca 2016 Share Napisano 26 Marca 2016 Mogę podpowiadać ale w temacie P-40 to raczej liczyłem na podglądanie Ciebie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 26 Marca 2016 Autor Share Napisano 26 Marca 2016 Z II WS to mam dopiero na koncie FW190. Teraz lepi się JAK-3... Więc ja świeżak jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VDR Napisano 26 Marca 2016 Share Napisano 26 Marca 2016 To pewnie znacie ? http://www.p40warhawk.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 26 Marca 2016 Autor Share Napisano 26 Marca 2016 Nie ;] Ale dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 27 Marca 2016 Share Napisano 27 Marca 2016 Robiłem ten model jakiś czas temu. Wstawiam link do starej galerii. Kilka miniaturek otwiera się do pełnej rozdzielczości. http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=24397 W moim zestawie były nieco odkształcone połówki kadłuba co skutkowało kiepskim spasowaniem ze skrzydłami, niezależnie od użycia plastikowej czy żywicznej podłogi. Wstawiłem w kadłub dwie rozpórki, przed i za kokpitem i problem rozwiązany bez szpachlowania. Odsuwana część osłony kabiny wymaga znacznego pocienienia aby prawidłowo "leżała" w pozycji otwartej. Reszta modelu ładnie spasowana, można powiedzieć bezszpachlowo. Maszt anteny zrobiłem ze spłaszczonej i odpowiednio wyprofilowanej igły do strzykawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 27 Marca 2016 Autor Share Napisano 27 Marca 2016 Mam ten sam problem z polowkami kadluba... Jednak brak podlogi wcale nie pomaga Jednym slowem bedzie troszke wiecej grzebania. A temat zaraz przejrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi