eldiabllo Napisano 2 Kwietnia 2016 Napisano 2 Kwietnia 2016 chciałem wamprzedstawic budowe mojej dioramy: użyłem styroduru 20x40 drzewko skręciłem z odizolowanych kabli na budynek użyłem kawałki regipsu uzyłem podkładu pod panele jako narozniki elewacji oraz koło okien i po potraktowaniu tego sprayem podkładowym fajne wzerki porobiło kostke zrobiłem z odlewu masy silikonowej ( silikon zmieszany z mąką ziemniaczana, i odbitki z bodajze zakrętki długopisu ) krawężnik z jakiegoś plastika pierwsza przymiarka oraz malowanie i ubrudzenie budynku, poszło olejnymi farbami , filtr AK , tutaj drzewko już poszło do wikolu, potem brąz i posypka, oraz teren zielony z gotowej szpachlówki gipsowej, rynna ze słomki, kostke wziołem humbrolem, później ubrudziłem filtrem i painlainerem, w wykopie poszły słomki i silikon na dno ostateczny wygląd, doszły cegiełki plus mix przypraw typu papryka i gałka muszkatałowa, pasowalo mi jak ceglany zapraszam do galeri: viewtopic.php?f=81&t=53566 Cytuj
eldiabllo Napisano 29 Maja 2016 Autor Napisano 29 Maja 2016 jednak zabrałem sie do poprawek , na począek zakupiłem dodakowch żołnierz drzewko tez dojdzie nowe oraz roślinność jak trawa Cytuj
hiwis Napisano 30 Maja 2016 Napisano 30 Maja 2016 Obawiam się że nowe figurki, drzewo i trochę zieleniny niewiele tu pomogą Nie piszę żeby Cię zniechęcić ale może lepiej zostawić to tak jak jest i brać się za nową pracę W każdym razie powodzenia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi