d.o. Napisano 2 Października 2016 Share Napisano 2 Października 2016 Pojawia się w tytułach wypowiedzi - kuter torpedowy... TO kuter rakietowy pr.205 wg nomenklatury NATO OSA. Pytanie do okonka - Skąd taka ilość czerwonych świateł na maszcie? Brakuje mi światła białego, noszonego przez jednostki do 50m długości, umieszczonego w diametralnej okrętu i świecącego do przodu. po 112,5 st. na burtę? Na końcach rei było po dwa światła, jedno za drugim: od dziobu białe, od rufy czerwone. Flaglinka znaku d-cy okrętu szła do gafel rejki a nie do "ucha". Stanowisko artylerzysty na ZSD zupełnie inne było w rzeczywistości. Skąd te trzy "kółka" mocowane do PIONOWYCH nóg? To było niepełne koło - wycięcie ok 45st, - zamykane i otwierane na łańcuszek, oparte na trzech nogach, w jednym miejscu mocowane do masztu. To by było na tyle. Na razie. Poza tym wykonanie bardzo dobre. Pozdrawiam i gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 19 Listopada 2016 Autor Share Napisano 19 Listopada 2016 Cześć. Dawno mnie nie było w temacie. Zostałem wywołany do tablicy ale to bardzo miłe skoro robi to ktoś, kto naprawdę zna się na tej klasie. Szkoda tylko, że tak późno :( Pojawia się w tytułach wypowiedzi - kuter torpedowy... TO kuter rakietowy pr.205 wg nomenklatury NATO OSA. Błąd systemu. Już poprawione ;) Skąd taka ilość czerwonych świateł na maszcie? Jak w oryginale. Nie moja fotka i nie pamiętam nawet skąd ją mam w razie czego. Brakuje mi światła białego, noszonego przez jednostki do 50m długości, umieszczonego w diametralnej okrętu i świecącego do przodu. po 112,5 st. na burtę? Na końcach rei było po dwa światła, jedno za drugim: od dziobu białe, od rufy czerwone. Zgadza się. Są i widać je doskonale. Flaglinka znaku d-cy okrętu szła do gafel rejki a nie do "ucha". Gafel rejka jest chyba niżej a ucho wzięło się zamiast bloczka ale zakleimy i będzie wyglądać podobnie ;) Stanowisko artylerzysty na ZSD zupełnie inne było w rzeczywistości. Skąd te trzy "kółka" mocowane do PIONOWYCH nóg? To było niepełne koło - wycięcie ok 45st, - zamykane i otwierane na łańcuszek, oparte na trzech nogach, w jednym miejscu mocowane do masztu. I tu dowaliłeś tylko czemu tak późno. Fakt. Jest jak piszesz. Mój błąd. Same stanowisko to gotowy element fototrawiony producenta. Mało dobrych fotek tego miejsca ale już zdobyłem odpowiednie. Będziemy to poprawiać. Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d.o. Napisano 19 Listopada 2016 Share Napisano 19 Listopada 2016 Podaj mi swój adres mailowy może pomogę zdjęciami. ORP Świnoujście i ORP Darłowo są mi szczególnie bliskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 19 Listopada 2016 Autor Share Napisano 19 Listopada 2016 Dzięki. Poszło na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej A.Kamiński Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Drogi Kolego! Za niecałe dwa lata (październik 2018) organizyjemy w Krakowie (w Muzeum Narodowym) wystawę p.t. 100 lat Wojska Polskiego w modelarstwie (tytuł roboczy). Pojazdy i samoloty mamy tegoo setki. Ale brakuje nam okrętów naszej MW. Wykonane przez Ciebie cacko zasługuje na pokazanie w tej imprezie. Jeżeli chciałbyś pokazać je szerszej publiczności, to pdaj swoje dane: adres oraz kontakty z innymi okrętowcami. Pozdrawiam Andrzej Antoni Kamiński andrzej.kaminski@interia.eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doody Napisano 25 Lutego 2017 Share Napisano 25 Lutego 2017 Coś pięknego! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 26 Października 2022 Share Napisano 26 Października 2022 Część. Aktualnie też buduje ten model. Twoje zdjęcia są niewidoczne. Czy jest szansa żebyś wstawił raz jeszcze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi