vasquez_ck Napisano 16 Maja 2016 Napisano 16 Maja 2016 Klasa 2 - Pojazdy wojskowe Specjalna 2 - Najlepsza relacja z prac warsztatowych Specjalna 5 - najlepsza praca w klasach 1,2,3,4,5 zbudowana w oparciu o model Tamiya Witam! Tytułem wstępu... Jest to mój pierwszy konkurs modelarski w jakim kiedykolwiek uczestniczę. Chciałbym tutaj spróbować pokazać się z jak najlepszej strony i otrzymać od Was (mniej lub bardziej zaawansowanych modelarzy) pomoc, podpowiedzi i wskazówki. Mój wybór - dzięki Borys! - padł na Merkavę. Czołg armii izraelskiej. Nie chciałem nawet brać udziału w kategorii o najlepszą interpretację tematu konkursowego bo wiem, że będą lepsze... Jedyne co nasuwa się na myśl to hasło: Jak Izrael to i ciepło! - średnia roczna temperatura w Tel Avivie to 19,9°C Nic więcej nie przychodzi mi na myśl. Prawdopodobnie zakupię linę - w tej chwili jest to jedyny dodatek o jakim myślę. No i farba Mig Jimenez'a na kamuflaż ale ona już jest Zatem do dzieła! Model chcę skleić czysto i możliwie jak najlepiej. Pozdrawiam i zapraszam na relację... Cytuj
irlandczyk85 Napisano 17 Maja 2016 Napisano 17 Maja 2016 Sam go kiedyś chciałem kupić.Fajny model.Powodzenia. Cytuj
vasquez_ck Napisano 31 Maja 2016 Autor Napisano 31 Maja 2016 Mała aktualizacja Wcześniej nie dodałem zdjęcia dodatków... I dokładniejszy widok: Znalazłem dzisiaj chwilkę czasu w mocno zapracowanym maju i poskładałem koła. Po sklejeniu elementy przechodzą proces podkładowania. Coś nareszcie się ruszyło. Liczę, że uda się podgonić i nadrobić stracony czas No i oczywiście zmieścić się w wyznaczonym terminie. Pozdrawiam Cytuj
vasquez_ck Napisano 8 Lipca 2016 Autor Napisano 8 Lipca 2016 Czas na tylni panel... Elementy wanny i zawieszenia: Cytuj
vasquez_ck Napisano 5 Sierpnia 2016 Autor Napisano 5 Sierpnia 2016 Zawieszenie jedzie po podkład. Większość elementów na wieży znalazła swoje miejsce. I jeszcze góra... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi