Dudzio Napisano 22 Maja 2016 Share Napisano 22 Maja 2016 Zapraszam do obejrzenia i komentowania mojego pierwszego modelu Z góry zaznaczam, że nie miałem żadnych pretensji historycznych, kamuflaż wynika z mojej inwencji (oraz inspiracji pracami innych modelarzy którym tutaj bardzo dziękuję za pomoc udzieloną w szeregu prywatnych wiadomości oraz odpowiednim wątku na forum) a nie materiału źródłowego. Chciałem zrobić styraną wersję zimową, żeby przy okazji pierwszego modelu nauczyć się jak najwięcej technik. Model aby ograniczyć koszta (równocześnie kompletowałem warsztat, niestety był to dla mnie duży wysiłek finansowy) zrobiłem prosto z pudła. W związku z tym gąski to niestety guma, lufa plastik. Zimmeritu brak, jak to ktoś tutaj ładnie określił, "z przyczyn obiektywnych" Kamuflaż zimowy zrobiony metodą na lakier do włosów, potem zrobiłem biedronkę i dokończyłem washem (niestety nie widać go za mocno). Zachęcam do wytykania błędów, abym przy następnym czołgu nie popełniał już jakiś głupot (czekam na odbiór teciaka od ICM). Na koniec jeszcze jedno z fleszem: Oraz jedno "z teraz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 22 Maja 2016 Share Napisano 22 Maja 2016 No i ładnie Jak na pierwszy treningowy model to bardzo fajnie Ci wyszedł Z uwag : - przy tak "zjechanym" kamuflażu przydałoby się więcej obić farby bazowej i trochę brudu z pigmentów - dziwnie wyglądają na takim zużytym kamo "świeżutkie" narzędzia i zapasowe ogniwa - numery i krzyże tak samo zbyt nowe - były raczej malowane na bazowy kolor, a nie na zmywalne kamo zimowe - gąsienice trochę za bardzo pordzewiałe, wypadałoby przetrzeć je trochę jakimś stalowym metalizerem, pigmentem lub miękkim ołówkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi