goguś Napisano 28 Maja 2016 Share Napisano 28 Maja 2016 Witam Was bardzo serdecznie nie zdążyłem się przywitać na forum więc zrobię to tutaj Mam na imię Kamil niedawno skończyłem 32 lata - efektem tego był prezent as-189 + HS-80 Pierwsze podchody do modelarstwa były już w dzieciństwie, ale niestety z marnym skutkiem. Ogólnie przymierzałem się do tego hobby dobre 5 lat i wystartowałem w kwietniu 2016 Uczę się wszystkiego od podstaw, próbuje kombinuje, czytam forum modelwork.pl i jakoś to powoli idzie ... wiedzę postępy, lecz popełniam dużo nowych błędów przy budowie kolejnych modeli. Jak narazie podoba mi się lotnictwo II WŚ 1/72 - z racji poziomu trudności jak i ceny. W planach lotnictwo II WŚ w skali 1/48 a może i nawet 1/32 ale to nie prędko - raz umiejętności, dwa cena :( A o to moje modele - przypominam, że dopiero zaczynam przygodę i się uczę 1 model Mig-19s Farmer Mastercraft 1/72 ogólnie był to model na próbę 2 model który tak właściwie traktuje jako pierwszy P-26 Peashooter Revell 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 28 Maja 2016 Share Napisano 28 Maja 2016 Masz moim zdaniem potencjał! A jak masz miejsce to rób od razu 1/48. Tylko do aero kup porządne/bezstresowe farby czyli Gunze/Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goguś Napisano 28 Maja 2016 Autor Share Napisano 28 Maja 2016 Masz moim zdaniem potencjał! A jak masz miejsce to rób od razu 1/48. Tylko do aero kup porządne/bezstresowe farby czyli Gunze/Tamiya. A jaką firmę polecisz dla 1/48 dość tanią - bo przyznam że narazie nie uśmiecha mi się wywalić 80zł za model który mogę spierniczyć. Chciałbym jeszcze popróbować w 1/72 dopiero potem przejść na 1/48 - z miejscem też jest ciężko Mam dużo farbek Pactra i raczej chciałbym je zużyć Narazie posiadam tylko 2 farbki Tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 28 Maja 2016 Share Napisano 28 Maja 2016 Parafrazując jak chcesz tanio i dobrze to musisz kupić dwie sztuki - jedną tanią drugą dobrą. Ale dlaczego od razu spierniczyć? Co spierniczyć? Ja właśnie robię 4 model w życiu bo sklejania jako nastolatek nie liczę. Pactry to możesz sobie używać do pędzelkowania kółek i innych części nie wartych/możliwych do malowania aero. Pactra to farby kompletnie się nie nadające do aerografu! No może nie kompletnie ale nerwosol, whisky lub inne antydepresanty trzeba pobrać przed zaczęciem prac i najlepiej w trakcie znieczulić się kompletnie Jak z miejscem ciężko to i tak pozostaje Ci 1/48 - porządny model w 1/72 potrafi kosztować, a w 1/48 masz wszystko ciut większe i przez to mniej podatne na "spieprzenie" Co do modeli to pytaj się w dziale lotniczym, a nie kupuj hurtowo badziewia jak kolega, który niedawno dołączył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi