Jump to content

Volvo 850 Estate BTCC *

subaroman
 Share

Recommended Posts

Jest to chyba jedna z najwiekszych wyscigowek, jakie jezdzily po Europie. Prawdziwy tramwaj na torze wyscigowym.

I byla to pierwsza profesjonalna wyscigowka z zamontowanym w ukladzie wylotowym katalizatorem spalin. Samochody "krecily" niezle wyniki w czempionacie.

Model jest wyprodukowany przez firme Tamiya, w skali 1/24. Jest bardzo dokladnie odwzorowany, z zachowaniem roznych katow nachylenia zawieszenia poszczegolnych kol pojazdu!!

Pomalowany zostal, tradycyjnie juz w bialych modelach, farbka ts-46 Tamiyi. Felgi zostaly pokryte rewelacyjna farba akrylowa Tamiyi - gun metal.

Kalkomanie ukladaja sie wrecz idealnie.

Model nie jest juz produkowany, jednak udalo mi sie go wylicytowac na jednej z internetowych aukcji modelarskich.

bb75308ded5bb888.jpg

ee9802d9e52d4d50.jpg

81618d99a2850ec4.jpg

aa4f27cfbb5fa64a.jpg

ca599bf092a8da87.jpg

Za kilka dni pokaze, jak wyszlo mi kolejne Volvo, tez wyscigowa 850 z BTCC, ale w sedanie .

Edited by Guest

Staaary ukłony za zdobycie tegoż modelu , model prezentuje się okazale, jest piękny , powiedz mi tylko jedno, gun metal na felgach położyłeś pod jaki podkład? Biały , szary czy może czarny ?

Jest to chyba jedna z najwiekszych wyscigowek, jakie jezdzily po Europie. Prawdziwy tramwaj na torze wyscigowym.

I byla to pierwsza profesjonalna wyscigowka z zamontowanym w ukladzie wylotowym, katalizatorem spalin. Samochody "krecily" niezle wyniki w czempionacie.

Model jest wyprodukowany prze firme Tamiya, w skali 1/24. Jest bardzo dokladnie odwzorowany, z zachowaniem roznych katow nachylenia zawieszenia poszczegolnych kol pojadu!!

Pomalowany zostal, tradycyjnie juz w bialych modelach, farbka ts-46 Tamiyi. Felgi zostaly pokryte rewelacyjna farba akrylowa Tamiyi - gun metal.

Kalkomanie ukladaja sie wrecz idealnie.

Model nie jest juz produkowany, jednak udalo mi sie go wylicytowac na jednej z internetowych aukcji modelarskich.

Za kilka dni pokaze, jak wyszlo mi kolejne Volvo, tez wyscigowa 850 z BTCC, ale w sedanie .

Noooo, piekne.

Też takiego kiedyś skleiłem, ale się nie umywa do Twojego wykonania.

Głównie ze względu na to, że nie korzystałem wtedy z płynów do kalkomanii.

Tutaj link do wersji cywilnej tego auta sklejonej przeze mnie

viewtopic.php?t=3177

Na dwóch ostatnich fotkach razem z wersją BTCC.

Takiego sedana też był chętnie łyknął.....

Staaary ukłony za zdobycie tegoż modelu , model prezentuje się okazale, jest piękny , powiedz mi tylko jedno, gun metal na felgach położyłeś pod jaki podkład? Biały , szary czy może czarny ?

Akurat nie ma zadnego podkladu, bo sie mi skonczyl....