Arnoxus Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 Witam. Jak w temacie, model ISU-152 pomalowany farbą Vallejo AIR. Podczas przygotowania farby trochę za mocno ją rozcieńczyłem i podczas malowania farba zaczęła delikatnie spływać i zostawiać jaśniejsze i ciemniejsze miejsca. Jak się teraz jej pozbyć nie uszkadzając modelu jak i połączeń klejonych oraz blaszek. Jako, że model duży nie wchodzą w grę jakieś środki w mini słoiczkach tu potrzebną będzie duża "butla" Poradźcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokos85 Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 Nie wiem jak Vallejo ale Pactry i Tamiya łatwo zmyć "Zmywaczem" Wamodu przerabiałem to na samolocie, by nie zmyć farby w środku "malowałem" zmywaczem powierzchnie do zmycia i dałem trochę czasu by podziałało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arnoxus Posted August 3, 2016 Author Share Posted August 3, 2016 Sposób pozyskany. Proszę o zamknięcie tematu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts