Arnoxus Napisano 2 Sierpnia 2016 Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Witam. Jak w temacie, model ISU-152 pomalowany farbą Vallejo AIR. Podczas przygotowania farby trochę za mocno ją rozcieńczyłem i podczas malowania farba zaczęła delikatnie spływać i zostawiać jaśniejsze i ciemniejsze miejsca. Jak się teraz jej pozbyć nie uszkadzając modelu jak i połączeń klejonych oraz blaszek. Jako, że model duży nie wchodzą w grę jakieś środki w mini słoiczkach tu potrzebną będzie duża "butla" Poradźcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokos85 Napisano 2 Sierpnia 2016 Share Napisano 2 Sierpnia 2016 Nie wiem jak Vallejo ale Pactry i Tamiya łatwo zmyć "Zmywaczem" Wamodu przerabiałem to na samolocie, by nie zmyć farby w środku "malowałem" zmywaczem powierzchnie do zmycia i dałem trochę czasu by podziałało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arnoxus Napisano 3 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2016 Sposób pozyskany. Proszę o zamknięcie tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi