balu Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 Model to Hobby Boss, debiut w skali 1/72(chyba, że czegoś nie wiem). Jak go zobaczyłem w sklepie to od razu pomyślałem: w sam raz na święta . Elementy dobrze spasowane, tylko miejscami są przesunięcia form, ale jak dotychczas z miejscach niewidocznych. Całość prezentuje się bardzo dobrze, dużo szczegółów, a czy nauczę się przy jego budowie kilki nowych słów to się okaże Wanna z elementami podwozia, ogólnie to trochę dużo kółek ... :P A tu dla porównania(o dziwo nie wygląda na tym zdjęciu na ogromnego): Wczoraj wieczorem posiedziałem trochę i karzełek trochę urósł, na zdjęciach ze swoim nieodzownym kolegą: Ogólnie model jest dość ciekawy, ale ma trochę urozmaiceń w postaci śladów po wypychaczach w widocznych miejscach: Jest w nim także całkiem pokaźna ilość jam skurczowych, ale da się żyć A tu próba blach z folii, ale zauważyłem, że co papierosy to inne folie, np. te z Marlboro są wg mnie za drobne, dlatego użyłem tych z Cristali, które lepiej się nadają Ciekawe jak wyjdzie po malowaniu, myślę, że na pewno lepiej niż bez nich :P Jak ktoś ma jakiś pomysł to jestem otwarty na propozycje ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 Uwielbiam takie maszyny :-))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 Ogólnie model jest dość ciekawy ma trochę urozmaiceń w postaci śladów po wypychaczach Fajne podejście. No będę oglądał szkoda , że to nie 1:35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 24 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2007 Fajne podejście. No będę oglądał szkoda , że to nie 1:35. Na co byśmy narzekali, gdyby producenci w jednym elemencie odlewali poprawne w 100% modele, nie byłoby już takiej frajdy, z dorobienia i poprawienia czegoś i posiadania modelu jedynego na świecie Ja jestem wielkim fanem 1/72, choć w przyszłości zapewne nie pogardzę dobra 35-tką dla odmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 27 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2007 Trochę sobie dziś popracowałem, niby święta dużo czasu, ale ciężko się zmobilizować - chyba się starzeje Jak to mawiają im dalej w las tym więcej drzew, no i Hobby Boss sprezentował na święta kilka niespodzianek w postaci milimetrowych szpar i jam skurczowych wielkości ludzi tu mamy blaszki firmy Marlboro(drobniejsze): a tu prawie gotowy do malowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi