dziadek1982 Napisano 6 Sierpnia 2016 Share Napisano 6 Sierpnia 2016 OK!!! W wielkim strachu daje swój pierwszy model liczę na litość z waszej strony. Z drugiej strony mam nadzieje na jakieś sugestię oraz porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 7 Sierpnia 2016 Share Napisano 7 Sierpnia 2016 Foty wrzuc tu http://imgur.com/ a na forum kopiuj link BBCode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 http://imgur.com/a/1tRrs lub bezpośrednio: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 viewtopic.php?f=40&t=54974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 12 Sierpnia 2016 Share Napisano 12 Sierpnia 2016 1 zdjęcie trochę mało Opuszczone okna ukazują resztę "pancernego" oszklenia, słabo wygląda Wstaw więcej zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek1982 Napisano 12 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2016 A tak wyglądał wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angus73 Napisano 19 Sierpnia 2016 Share Napisano 19 Sierpnia 2016 Witaj, największym sukcesem jest to, że ukończyłeś pierwszy model. Myślę, że w czasie prac jak i po patrzeniu na wyrób finalny sam najlepiej widzisz co wyszło fajnie a nad czym popracować. W przypadku pierwszego modelu, samo złożenie i pomalowanie, tak aby auto było tym czym na okładce pudełka już można uznać za milowy krok naprzód ;-) Jeśli coś mogę zasugerować, to przy kolejnym zwróć uwagę na lakier. Najpeirw polecam przeszlifować wszystkie elementy karoserii drobnym papierkiem wodnym 2000-3000. Dobre są gąbki 3M o tej ziarnistości dostępne w sklepach lakierniczych. Nie wiem czy tu był podkład czy nie, warto go dać później. Po nałożeniu koloru zasadniczego (2-3 warstwy), warto dać lakier z połyskiem (jest tego X możliwości, co modelarz to lakier, osobiście lubię zero-paints albo tamkę). No a później polerowanie, polerowanie (uwaga na przetarcia!!!). Brawo i powodzenia przy drugim modelu ;-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 21 Sierpnia 2016 Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Na początek jako lakier bezbarwny polecam Top Coat Gunze drogi i w sprayu ale cieżko zalać model. Troton , tańszy i lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek1982 Napisano 21 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2016 Ja ten model malowałem aerografem. Mam taki bezbarwny revella ale szczerze mówiąc bałem się go użyć bo fajnie mi wyszedł ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi