Rekon Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 (edytowane) Witam. Rano w końcu przyszła paczka z akcesoriami . Musiałbym jeszcze poczekać pare dni na farby, ale nie mogłem już dłużej i zacząłem sklejać już model. Skleiłem na razie połówki kadłuba, nie trzeba w tym procesie jeszcze używać farby. Góra: Dół: Szpachle już nałożyłem, ale nie wiem czym teraz usunąć jej nadmiar. Możecie mi poradzić czym ją zetrzeć ? Edytowane 24 Grudnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 Papier ścierny różnej gradacji i do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 A czy przypadkiem nie robisz Sea Harriera ?? bo coś mi się tak wydaje... powinno być FRS Mk.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 24 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2007 A czy przypadkiem nie robisz Sea Harriera ?? bo coś mi się tak wydaje... powinno być FRS Mk.1 Zgadza się, już poprawiam. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 Troche sie dziwie, ze potrzebowales az tyle szpachli. Czyzby Hasegawa juz tak zuzyla swoje formy? Model jest, co prawda, juz chyba ok. 20-letni, ale myslalem, ze dbaja o te formy nieco lepiej niz NOVO. Dawno temu robilem go i szpachli poszlo tyle co na lekarstwo. Widocznie czas zrobil swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 25 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2007 Witam. No użyłem trochę za dużo szpachli, ale jeszcze nie mam wprawy bo to mój 1 model na poważnie... Oczyściłem już nadmiar, ale teraz powstały rysy, które pewnie nie znikną po przejechaniu podkładem. Czym mam je zlikwidować ? Zdjęcia wstawię później, bo na razie jest zajęty przez siostrę aparat : > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 Zlikwiduj je papierem ściernym o wyższej gradacji, potem o jeszcze wyższej... aż będzie gładko. Czekam na postępy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 25 Grudnia 2007 Share Napisano 25 Grudnia 2007 Użyj (oczywiście na mokro) papieru wodnego 1000, 1200 a potem 1800 lub 2000 i będzie git. A na przyszłość staraj się nie dawać aż tyle szpachli, jeżeli nie jest to konieczne, bo potem będziesz miał więcej roboty niż byś sobie życzył. Tym bardziej, że w przypadku modeli Hasegawy (przynajmniej tych z którymi ja miałem do czynienia) ilość potrzebnej szpachli jest naprawdę niewielka - a często wystarcza nawet sam cyjanoakryl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 27 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2007 Witam. Mam do was pytanie. Czy to będzie dobre do wyznaczania podziału blach ? I czy można to zrobić czymś innym tą czynność ? Pisałem w tym temacie, bo nie chciałem robić nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi