radziki888 Napisano 8 Września 2016 Share Napisano 8 Września 2016 Witam w moim pierwszym "normalnym" warsztacie lotniczym. Podczas prac nad tornadem, które swoją drogą nieźle mi dokopało, marzyłem o czymś prostym... szybkim i fajnie spasowanym. - jednym anglosaskim słowem: easy Nawet mam ze dwa pudełka w składziku tak opisane, ale mając na uwadze kto mi dostarczył tornado i kto ponazywał te pudełka łatwymi... wybrałem messerka tamki. Jakoś się złożyło, że jest to mój pierwszy model lotniczy tego producenta. Nie wierzę w modele "zeroszpachlowosamoskładalne", ale trzeba przyznać, że w porównaniu z panavią HB jest naprawdę easy Obym tylko nie stracił czujności Do modelu mam kalkomanie techmodu do białej trzynastki Waltera Oesau'a. Znaczy mam cały zestaw ale jakoś tak mi się to konkretne malowanie spodobało. Nie chcę wiele w tym modelu gmerać, ma to być trening nowych technik jak i tych, które przez kilka miesięcy z tornadem troszkę się przykurzyły Chciałem dorobić pasy do fotelika... Fotelik nie miał dziurki na pasy... Więc zacząłem wiercić na przyklejonym krześle no i skończyło się na urwaniu i modelowaniu "zielonej rzeczy" w kształt podusi Niektóre detale w kabinie celowo lekko przerysowane, ze względu na minimalny wgląd przez zamkniętą kabinkę. Dość tej nudy, czas na zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 8 Września 2016 Share Napisano 8 Września 2016 Nie znoszę niczego co ma śmigła, ale dla Twojego warsztatu zrobię wyjątek. Kabinka w pyteczkę, aczkolwiek pasy jak na mój gust ze dwa razy za szerokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Września 2016 Share Napisano 8 Września 2016 Brud w kokpicie mnie ujął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziki888 Napisano 8 Września 2016 Autor Share Napisano 8 Września 2016 Nie no co rura to rura tylko czasu więcej mi zajmują a tego ciężko ostatnio wyrwać ;-) A i bez dodatków ani rusz A przy małym myśliwcu z czasów wojny można coś samemu porzeźbić. Pasy są idealną kopią pasów HGW... zakładałem, że wiedzą co robią ;-) Walter był przed misją po buraki w polu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg77 Napisano 9 Września 2016 Share Napisano 9 Września 2016 Pasy wydaja sie lekko za szerokie, ale poducha z green stuffu bomba...ogolnie bardzo mi sie kokpit podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziki888 Napisano 9 Września 2016 Autor Share Napisano 9 Września 2016 Dzięki :-D Jeszcze w sprawie pasów: Wydaje mi się, patrząc na zdjęcia w necie, że może to wrażenie wąskich pasów, mieć związek z kształtem fotela jaki zrobiła Tamiya. Fotel wyraźnie zwęża się ku górze... Eduard robi bardziej prostokątny, przez co te same pasy wyglądają na bardziej filigranowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 9 Września 2016 Share Napisano 9 Września 2016 Masz zdjęcie kabiny takiego samolotu? Nie znam się, ale wydaje mi się że dwa pasy, których szerokość łączna to jakieś 50% szerokości fotela, to jednak przesada. Dla mnie wszystkie pasy Edka i HGW są zwyczajnie za szerokie z reguły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi