Ar2r Napisano 27 Grudnia 2007 Share Napisano 27 Grudnia 2007 Witam wszystkich Dziś chciałem utworzyć swoją pierwszą galerie, mianowicie jest to Sherman Firefly w barwach „czarnych krzyży”. Model jest to Revell skala 1/76 zrobiony przed rokiem ale niedawno dopiero dokończony. Prawdą jest że brakuje jeszcze podstawki ale to niedługo. Został zrobiony w barwach niemieckich co jest prawdą, ale zrobiłem go w okresie walk w Rosji. Model ma próbny efekt małej zaspy śniegu na panceżu. I ogólnego oszronienia. Był robiony bez żadnych specjalnych technik bo jest to pierwszy model pancerny po przejściu z lotnictwa. A oto i on i zdjęcia orginału: Wiem że niektóre fotki są trochę artystyczne, ale myślę ża da się ładnie wszystko zobaczyć. A tu jeszcze zdjęcia autentyka: Pozdrawiam serdcznie Artur PS: Pod tą myłną nazwą kryje sie naprawdę fajna maszyna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 A możesz mi wytłumaczyć skąd ten Firefly znalazł sie akurat w Rosji. Bo jakoś tego nie mogę zrozumieć. Aha słowo "pancerz" tak się piszę, a nie tak "panceż" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 28 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2007 Model był zrobiony z tego powodu iż Rosja słynie z bardzo mocnych zim. Nie jest to specjalnie wiarygodne , ale to tak po prostu. I dzięki za poprawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 Rosjanie używali w ramach umowy Lend-Lease czołgów produkcji amerykańskiej : M-3 "Lee" M3A1 "Stuart" M4A2 "Sherman" M4A2 76(W) "Sherman" Jak widać nie wspomniałem tu o Firefly ponieważ dlatego że Rosjanie ich po prostu nie mieli. Jeśli coś się piszę to trzeba pisać z sensem, bo na niemieckich pojazdach to ja sie może nie znam, ale na Shermanach to zęby zjadłem i nie lubię jak ktoś wypisuje głupoty. A te wszystkie to są owszem zdobycze niemieckie ale na froncie zachodnim. Nie wielka ilość na froncie wschodnim zdobycznych Shermanów w wersji M4A2 używana była w niemieckiej 14Dpanc. Jeśli byś napisał że jest to czołg zdobyty przez niemców w Ardenach wszystko było by oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 4 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2008 Ok. Widzę, że jeszcze mam "za mało wiosen" i za mało wiedzy, musze się brać do roboty na nadrobienie braków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 Wracając do modelu, ten efekt kamuflażu zimowego nie jest zbyt ciekawy, kojarzy się raczej z "pomazianiem" modelu. Po drugie, Niemcy zdobyczne pojazdy oznaczali do przesady krzyżami aby uniknąć pomyłek. Może popracuj najpierw nad detalami, ułożeniem gąsienic, washem itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 5 Stycznia 2008 Share Napisano 5 Stycznia 2008 Ok. Widzę, że jeszcze mam "za mało wiosen" i za mało wiedzy, musze się brać do roboty na nadrobienie braków. A wystarczyło sie tylko zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 5 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2008 Niekiedy rzecz najprostrza bywa najtrudniejsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi