Skocz do zawartości

VW GOLF GTI mk2 Revell

isz007

Rekomendowane odpowiedzi

Pokaż co poszło nie tak, może koledzy coś doradzą

Pokazałem i opisałem

Ja chyba mam formy szerokich zderzaków zrobionych przez znajomego, cudne nie są ale na pewno mogą się przydać.

Ooooo

To ja bardzo chętnie je od kupię

• Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...

Dzień dobry... wesołych świąt....

Robota idzie pełną parą wziąłem się trochę za kastę.... głównie okolice silnika..., a mianowicie wkleiłem pas z chłodnicą, usunąłem jakiś przewód na kielichu, podjąłem też pierwsze próby z doprowadzeniem maski do porządku...., pas z lampami nie jest najlepiej spasowany z całością, do tego halogeny są za małe...

7HRid2.jpg

eQiVvk.jpg

VxKK37.jpg

hhxMJJ.jpg

FADLyo.jpg

Przerobiłem trochę filtr powietrza... i nawierciłem otwory pod przewody pompy wtrysku..., fotele gotowe na malowanie i kalki.

i4H02F.jpg

ma1yP9.jpg

iJBCpJ.jpg

Podwozie

Pomalowałem amortyzatory...

Zawieszenie sportowe Eibach - B12 Pro-Kit for Golf

ZUBBv5.jpg

fsiUsI.jpg

RWf5Uv.jpg

Podwozie ciąg dalszy....

Trochę pobawiłem się w brudzenie... robiłem to pierwszy raz, łatwe to nie jest, ale daje dużo zabawy, myślę że wyszło znośnie...

6z1JPu.jpg

vXYeqM.jpg

liXhDp.jpg

Na dziś, podwozie wygląda tak.

8y6ytC.jpg

ZA7tK9.jpg

Dziękuję za uwagę i Pozdrawiam

959 Tamiya? Fajne brudzenie podwozia

Dziękuję,

Tak, 959 to Tamiya, zabrał bym się za ten model, ale w pierwszej kolejności chce skończyć Golfa, następnie Subaru...którego warsztat jest na forum, po Subaru planuję zrobić Porsche....

Ja po Samba bus chce też perszinga zacząć Zacznij pierwszy będę wiedział na co uważać

Jeśli nawet zacznę pracę nad 959 dzisiaj, to i tak skończysz go szybciej odemnie

Poczekam aż dokończysz Luft-Samba, a warsztat z Porsche będę oglądał z dużą uwagą

c.d.

Trwa praca nad maską

gP2fYd.jpg

Se8VHw.jpg

Usunąłem głośniki, w celu zstąpienia ich... głośnikami Kto ma ciekawy pomysł z czego by je można było zrobić na nowo, proszę o podpowiedź....

8xCkji.jpg

Poprawiam deskę, mam plan przykleić drut przez środek, na razie eksperymentuje z grubością owego...., ten ze zdjęcia wydaje się być ok.....

3hEygq.jpg

A tak potraktowałem grill, zobaczymy co z tego wyjdzie

s12uWK.jpg

dWQBtt.jpg

c.d.

Kalki oczywiście nie pasują :-| , Lepiej przycinać już naklejoną kalkę, czy dopasować ją przed wklejeniem? Macie jakieś magiczne sposoby na jak najlepsze dopasowanie kalki do elementu?

JWGdMt.jpg

Prawie robi rozniecę, ale prawie skończyłem maskę ;o)

PEITwk.jpg

Spróbuję dorobić "boczki" drzwi....

t4GrpG.jpg