Almirante Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 Hej Przedstawiam Wam galerię włoskiego niszczyciela Nicolo Zeno, w malowaniu eksperymentalnym Claudus z 1942 roku. Skala 1:2400, producent GHQ. Moja inwencja w model to maszty, lufy dział i pas oszklenia pomostu. Bezpośrednią inspiracją było to zdjęcie innego Navigatori (znalezione w czeluściach internetu): A jako, że Zeno jest z lat wojny, postanowiłem zrobić dioramkę z unikiem przed torpedą, wygląda ona tak: Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Października 2016 Super Moderator Share Napisano 10 Października 2016 A olinowanie gdzie Więcej dynamiki i dramaturgii uzyskałbyś lokalizując torpedę tuż za dziobem - widz miałby wrażenie, że okręt uniknął jej "o włos"; w obecnej sytuacji wygląda to jako niecelny strzał. Woda zdecydowanie zbyt jasna. No i przydałoby się trochę washa. Poza tym wielkie brawa za zabawę takimi ogromnymi maluchami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 Modelik prześliczny. I brawo za skalę! Naprawdę świetne detale i malowanie naśladujące detale. Dla mnie super.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 Dobra robota, pięknie się prezentuje Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Almirante Napisano 12 Października 2016 Autor Share Napisano 12 Października 2016 Dzięki za Wasze komentarze @ Marcin Rogoza - Jeśli chodzi o wodę, to mój "standard śródziemnomorski" czyli prussian blue Vallejo, z domieszkami zielonego morskiego i błękitu, ale może się wydawać za jasny w kontraście z czernią podstawki - poprzednie wersje były na drewnie. Zobaczę jak będzie się prezentować z podstawką w ciemnym brązie Kompozycji dioramki raczej zmieniać już nie będę, byłoby za dużo destrukcji natomiast z olinowaniem poeksperymentuję na sucho i zobaczę jak zachowają się pręciki masztów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi