Jarek C Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 http://www.hyperscale.com/2007/reviews/kits/tamiya61100reviewbg_1.htm Słynna już od lat firma Tamiya swym setnym jubileuszowym modelem w skali 48 pragnie najprawdopodobniej udowodnić swoją pozycje lidera wśród producentów modeli plastykowych . Bardzo ciekawe i nowatorskie jest połączenie na wypraskach elementów oszklenia z kadłubem . Dla takich jak ja weekendowych sklejaczy to chyba dobrze że ta rywalizacja firm modelarskich idzie w kierunku osiągnięcia jak najwyższej jakości zestawów i maksymalnego ułatwienia ich montażu . Bo nie każdy ma czas i cierpliwość by przy budowie modelu spędzić kilkadziesiąt lub nawet kilkaset godzin , wyrzucając przy tym 80% częsci wyprasek do kosza i wykonując je od podstaw . Pozdrawiam i Życze wszystkim Kolegom Modelarzom Szęśliwego Nowego Roku i jak najwięcej takich wspaniałych modeli ...oczywiście w rozsądnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 Zastanawiałem sie kilka razy ,czy nie przerzucić sie na 48 z 72 :-)) I jak się przerzucę, to już wiem , jaki będzie mój pierwszy model w 48. Wreszcie ktoś zrobił skrzydło w tym samolocie tak jak w oryginale :-)) A ile kosztuje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 W Martoli 199zeta Ale raczej warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 Żeby tak jeszcze ktoś zrobił kalkomanie do polskich Fieslerów powojennych, takie jakie są w skali 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 30 Grudnia 2007 Share Napisano 30 Grudnia 2007 200 PLN !!! To chyba lekka przesada :-(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 Ja się na pewno nie rzucę na niego jak tylko pojawi się w sklepach, z Tamka jest tak, że jak nasycą rynek to zjeżdżają z ceną. Przykład Swordfish - na początku kole dwóch stów a obecnie koło 150 zeta. Inny przykład: Pfiel na początku 120-140 złotych a swojego namierzyłem na Allegro za 70 złotych. Opłacało się czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmm5 Napisano 31 Grudnia 2007 Share Napisano 31 Grudnia 2007 http://cgi.ebay.pl/Tamiya-Fieseler-Fi-156C-Storch-1-48_W0QQitemZ350010703306QQihZ022QQcategoryZ1189QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem znalezione na ebeyu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi