PIR6 Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 wnętrze dość sporego pudełka , troszkę głębokie linie podziału ale nic to mnie się podoba spory arkusz kalek , dwie wersje malowania -- dywizjon VF - 31 "tomcatters" z USS Abraham Lincoln rok 1997 oraz VF - 2 "Bounty Hunters " z USS Constellation rok 1997 , oszklenie czyste i przejrzyste , fotki robiłem przy lampie więc nie sa najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Napisano 4 Stycznia 2008 Share Napisano 4 Stycznia 2008 VF-31 F-14D-170-GR BuNo 164348 wyprodukowany w 1990 roku w ostatniej serii produkcyjnej, wycofany w 2006 Model prezentuje stan i malowanie z 1997 roku w trakcie manewrów "Roving Sands 1997". Dla tej wersji modelu wykonałem dodatkowo: czujnik temperatury pod prawą stroną osłony tylnej kabiny, odbiornik kąta natarcia na lewej stronie kadłuba nad osłona wylotu lufy działka, górne płyty we wlotach powietrza do silników z siłownikami, siłowniki otwierania wylotów powietrza na górnej powierzchni kadłuba, nowe anteny na grzbiecie kadłuba i na krawędzi natarcia płata tylne haki do holowania za dolnymi płetwami ustateczniającymi (na zdjęciach często otwarte na pokładzie i w locie), zestaw uzbrojenia prawy - AIM-9L "Sidewinder" na bocznej belce + dolna belka dla Sidewindera bez pocisku lewy - belka Phoenixa + belka LAU-138 (Hasegawa) bez Sidewindera na przednich pylonach Phoenixów wyrzutniki z belkami TER (Hasegawa) (można podwiesic bomby ćwiczebne). Belki i wyrzutniki malowane FS36375 odmiennie od płatowca FS16440. zasobnik rozpoznawczy TARPS (Hasegawa) na prawym pylonie. Kalki wspaniałe na pierwszy rzut oka mają jednak dużo niedociągnięć: znaki USA za duże (zmienilem), numer seryjny za duży, napis NAVY za duży (zmienilem), numer 100 na kadłubie ma zbyt duży kąt pochylenia (zmienilem) numer 00 na stateczniku za duży brak napisów ostrzegawczych na żółtym tle na jedną stronę kadłuba (uzupełniłem) Pas antyodblaskowy przed kabiną powinien być oddzielony cienką żółtą linią. W sumie fajny, niedrogi model prezentujący Tomcata z okresu bazowania na lądzie miedzy dwoma rejsami operacyjnymi w ciekawej kombinacji podwieszeń.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi