Marak Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 Dzisiaj zwiedzałem nowo powstałą makietę kolejową w Gliwicach. Na sali oprócz głównych makiet kolejowych, wystawiono kilka dioram. Jedną z nich przedstawiajacą fragment trasy rajdowej postanowiłem tu pokazać. Diorama bazuje chyba na gotowych modelach w skali 1:18, ale jako całość ma taką duszę modelarską, realizm sceny rajdowej, według mnie najlepszy ze wszystkich dioram rajdowych jakie do tej pory widziałem. W zbliżeniach widać wiele niedostatków, ale wiedząc, że twórcy w około rok zagospodarowali 900 m2 powierzchni to uważam, że należy im się pełny szacun. A tu już klika autowych scenek z makiety kolejowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 15 Października 2016 Share Napisano 15 Października 2016 Gdzie można kupić "ludziki" w skali 1:24? WRC mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woocasch Napisano 24 Października 2016 Share Napisano 24 Października 2016 Szkoda tylko, że ta rajdowa diorama to czyste SF. Wszystkie samochody są na oponach i z zawieszeniem przeznaczonym na asfalt, a droga to niezła szutrówka. Do tego taka żółta Corolla WRC niestety nie istniała w rzeczywistości, przynajmniej ja nie kojarzę Kolejna sprawa, to że każde z aut jest z innego rajdu, a Celica to inne lata istnienia na trasach niż Impreza i Corolla. Wisienką na torcie jest to, że w rajdach samochody nie jadą tak blisko siebie Wizualnie fajnie, merytorycznie tragedia :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
model11 Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 Bardzo ciekawy fragment rajdu. Nie czepiał bym się aż tak merytoryki jak kolega w poście wyżej. Merytoryki brakuje również producentom większości modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi