Marak Napisano 14 Października 2016 Napisano 14 Października 2016 Dzisiaj zwiedzałem nowo powstałą makietę kolejową w Gliwicach. Na sali oprócz głównych makiet kolejowych, wystawiono kilka dioram. Jedną z nich przedstawiajacą fragment trasy rajdowej postanowiłem tu pokazać. Diorama bazuje chyba na gotowych modelach w skali 1:18, ale jako całość ma taką duszę modelarską, realizm sceny rajdowej, według mnie najlepszy ze wszystkich dioram rajdowych jakie do tej pory widziałem. W zbliżeniach widać wiele niedostatków, ale wiedząc, że twórcy w około rok zagospodarowali 900 m2 powierzchni to uważam, że należy im się pełny szacun. A tu już klika autowych scenek z makiety kolejowej. Cytuj
bahamut24 Napisano 15 Października 2016 Napisano 15 Października 2016 Gdzie można kupić "ludziki" w skali 1:24? WRC mi się podoba Cytuj
woocasch Napisano 24 Października 2016 Napisano 24 Października 2016 Szkoda tylko, że ta rajdowa diorama to czyste SF. Wszystkie samochody są na oponach i z zawieszeniem przeznaczonym na asfalt, a droga to niezła szutrówka. Do tego taka żółta Corolla WRC niestety nie istniała w rzeczywistości, przynajmniej ja nie kojarzę Kolejna sprawa, to że każde z aut jest z innego rajdu, a Celica to inne lata istnienia na trasach niż Impreza i Corolla. Wisienką na torcie jest to, że w rajdach samochody nie jadą tak blisko siebie Wizualnie fajnie, merytorycznie tragedia :( Cytuj
model11 Napisano 5 Grudnia 2016 Napisano 5 Grudnia 2016 Bardzo ciekawy fragment rajdu. Nie czepiał bym się aż tak merytoryki jak kolega w poście wyżej. Merytoryki brakuje również producentom większości modeli Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi