HubertK Napisano 28 Grudnia 2007 Napisano 28 Grudnia 2007 Witam Mam coś takiego jak żywiczne koła: i chciałbym osiągnąć coś takiego jak bieżnik: Zna ktoś metodę na "wyrzeźbienie" czegoś takiego? Czy lepiej dać sobie z tym spokój? Cytuj
star200 Napisano 29 Grudnia 2007 Napisano 29 Grudnia 2007 Powiem tak prosty bierznik jest łatwo zrobić (tak mi się wydaje). Ja zrobiłbym go w sposób następujący: Przewiercić oś koła jakimś małym wiertłem włożyć śrubę tej średnicy zakręcić nakrętke na tąże śrube, po czym wystającą część śruby chwycić uchwytem w wiertarce, włączyć wiertarke (najlepsza będzie z regulacją obrotów) i zrobić rowki (coś jak na tokarce). Cytuj
HubertK Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Napisano 30 Grudnia 2007 Powiem tak prosty bierznik jest łatwo zrobić (tak mi się wydaje).Ja zrobiłbym go w sposób następujący: Przewiercić oś koła jakimś małym wiertłem włożyć śrubę tej średnicy zakręcić nakrętke na tąże śrube, po czym wystającą część śruby chwycić uchwytem w wiertarce, włączyć wiertarke (najlepsza będzie z regulacją obrotów) i zrobić rowki (coś jak na tokarce). dzięki za radę, zrobiłem jak napisałeś, wyszło w miarę.. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi