HubertK Napisano 28 Grudnia 2007 Share Napisano 28 Grudnia 2007 Witam Mam coś takiego jak żywiczne koła: i chciałbym osiągnąć coś takiego jak bieżnik: Zna ktoś metodę na "wyrzeźbienie" czegoś takiego? Czy lepiej dać sobie z tym spokój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 29 Grudnia 2007 Share Napisano 29 Grudnia 2007 Powiem tak prosty bierznik jest łatwo zrobić (tak mi się wydaje). Ja zrobiłbym go w sposób następujący: Przewiercić oś koła jakimś małym wiertłem włożyć śrubę tej średnicy zakręcić nakrętke na tąże śrube, po czym wystającą część śruby chwycić uchwytem w wiertarce, włączyć wiertarke (najlepsza będzie z regulacją obrotów) i zrobić rowki (coś jak na tokarce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 30 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2007 Powiem tak prosty bierznik jest łatwo zrobić (tak mi się wydaje).Ja zrobiłbym go w sposób następujący: Przewiercić oś koła jakimś małym wiertłem włożyć śrubę tej średnicy zakręcić nakrętke na tąże śrube, po czym wystającą część śruby chwycić uchwytem w wiertarce, włączyć wiertarke (najlepsza będzie z regulacją obrotów) i zrobić rowki (coś jak na tokarce). dzięki za radę, zrobiłem jak napisałeś, wyszło w miarę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi