staś Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 Witam wszystkich.Mam mały problem z figurkami .Kupiłem z north stara figurki (1:350) i brak mi pomysłu na porozdzielanie ich . Kilka kończyn już przepadło i jak na razie figurki wygrywają a moja cierpliwość się kończy. Proszę o porade , sugestie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laskonogi Posted October 30, 2016 Share Posted October 30, 2016 najpierw wycinasz pasek figurek potem dzielisz to na poszczególne postacie wraz z podstawką i dopiero odcinasz podstawkę, musisz to robić delikatnie i na stabilnym podłożu, ja odcinałem piłką żyletką i nic się nie łamało powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staś Posted November 27, 2016 Author Share Posted November 27, 2016 Dzięki kolego , próbowałem ale zawsze coś się złamało. Znalazłem według mnie lepszy sposób - podgrzewałem podstawkę figurek lutownicą kolbową a następnie skalpelem odcinałem . ZERO STRESU ale dziękuję za porade - pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts