LITE Napisano 28 Grudnia 2016 Napisano 28 Grudnia 2016 Witam! Kompletuję zestaw B-1B w 1/48 Revella i mam pytanie: które fotele żywiczne będą odpowiednie? Dedykowanych nie znalazłem, z Airesa nie wiem, które będą najbliższe oryginałowi. Z góry dzięki za odpowiedzi, Pozdrawiam LITE Cytuj
ESP Napisano 28 Grudnia 2016 Napisano 28 Grudnia 2016 B-1B używa zmodyfikowanych ACES II: - podpórki na łokcie i wzmocnienia po bokach (w ogole boki na wysokości oparcia wyglądają inaczej) - brak uchwytu pomiędzy nogami - brak zielonej butli z lewej strony Nie widziałem na rynku takich żywic, każdy ACES II trzeba będzie zmodyfikować na podstawie zdjęć. Cytuj
witox Napisano 29 Grudnia 2016 Napisano 29 Grudnia 2016 O żywicznych fotelach dedykowanych do B-1B Revella również mi nie wiadomo. Natomiast te zielone buteleczki z tlenem również na B-1B są: Pilot: II Pilot: Widać, że butle są po przeciwnych stronach, identycznie jest dla DSO i OSO. Wygląda więc na to, że są dwie wersje fotela w B-1B - lewa i prawa, choć sprawy jeszcze dokładnie nie rozpoznawałem, bo za swój model będę się dopiero zabierał. Warto wspomnieć, że ACES II często są lekko modyfikowane pod konkretny samolot. Cytuj
LITE Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Napisano 4 Stycznia 2017 Warto wspomnieć, że ACES II często są lekko modyfikowane pod konkretny samolot. Dokładnie. Taki Aires np. ma osobne wersje dla F-16, F-22 i innych... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi