LITE Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Witam! Kompletuję zestaw B-1B w 1/48 Revella i mam pytanie: które fotele żywiczne będą odpowiednie? Dedykowanych nie znalazłem, z Airesa nie wiem, które będą najbliższe oryginałowi. Z góry dzięki za odpowiedzi, Pozdrawiam LITE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESP Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 B-1B używa zmodyfikowanych ACES II: - podpórki na łokcie i wzmocnienia po bokach (w ogole boki na wysokości oparcia wyglądają inaczej) - brak uchwytu pomiędzy nogami - brak zielonej butli z lewej strony Nie widziałem na rynku takich żywic, każdy ACES II trzeba będzie zmodyfikować na podstawie zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 O żywicznych fotelach dedykowanych do B-1B Revella również mi nie wiadomo. Natomiast te zielone buteleczki z tlenem również na B-1B są: Pilot: II Pilot: Widać, że butle są po przeciwnych stronach, identycznie jest dla DSO i OSO. Wygląda więc na to, że są dwie wersje fotela w B-1B - lewa i prawa, choć sprawy jeszcze dokładnie nie rozpoznawałem, bo za swój model będę się dopiero zabierał. Warto wspomnieć, że ACES II często są lekko modyfikowane pod konkretny samolot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LITE Napisano 4 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2017 Warto wspomnieć, że ACES II często są lekko modyfikowane pod konkretny samolot. Dokładnie. Taki Aires np. ma osobne wersje dla F-16, F-22 i innych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi